'ŽMIGAVEC' KRIV ZA TRČENJE MOTORISTOV NA PRIMORSKEM? Oba kaznovana z globami

Kronika

Včeraj ob 13.30 je 51-letni državljan Avstrije vozil motorno kolo od Dolenj proti Ilirski Bistrici. Ko je začel prehitevati pred seboj vozeča vozila, je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeče motorno kolo, katerega je vozil 65-letni državljan Avstrije, ki je prav tako prehiteval vozilo pred seboj, in sicer osebni avto 42-letnega državljana Slovenije.

Fotografija je simbolična.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pred tem osebnim avtomobilom 42-letnika vozil še 57-letni državljan Nemčije, ki je z osebnim avtomobilom nameraval zaviti preko polne črte na počivališče, kar je nakazal z levim smerokazom.

Ko je videl, da ga prehitevata dva motorista, je od te namere odstopil in nadaljeval vožnjo proti Ilirski Bistrici. Ko je voznik prvega motornega kolesa videl prižgan smerokaz, je zaviral, pri tem pa je zaradi neprilagojene hitrosti drugi za njim, torej 51-letnik, trčil vanj.

51-letnemu povzročitelju je bila izdana globa zaradi neprilagojene hitrosti in neupoštevanja prometne signalizacije, 65-letnemu motoristu pa globa zaradi neupoštevanja prometne signalizacije.

Tujca sta globe plačala na kraju. Cesta je bila ponovno odprta ob 15. uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija