ZMAGOVALEC SUPERTALENTA POSTAL SERIJSKI ROPAR: Zlatarjem odnesel za 140.000 evrov nakita (FOTO)

Kronika

Policija je aretirala serijskega roparja, ki je ukradel za 140.000 evrov zlatnine, poročajo hrvaški mediji. Gre za zmagovalca oddaje Supertalent. Petar Bruno Basić je leta 2016 kot zmagovalec te priljubljene oddaje zaslužil 26.000 evrov in živel na veliki nogi – po navedbah policije je kockal, potoval in jedel po restavracijah.

Njegovi nastopi so nizali hvalospeve, tako kot njegovo izklesano telo, nad katerim niso ostale ravnodušne niti članice takratne komisije Supertalenta. Med njimi je bila tudi hrvaška pevka Danijela Martinović. Po sedmih letih je Basić zaslužil več kot 140.000 evrov v zlatu in drugih predmetih, pišejo hrvaški mediji, in tudi tokrat z lastnim delom – tokrat na drugi strani zakona.

Basić je osumljen dveh ropov, tatvine in treh ponareditev uradnih listin. Policisti so ga izsledili potem, ko je v medije prišel posnetek enega od njegovih ropov, ki so ga posnele kamere videonadzora. Enega je izvršil 18. julija letos, drugega 1. avgusta, so ugotovili policisti. Oropal je dve zagrebški zlatarni, eno v trgovskem centru v Ulici Vice Vukova in drugo v Ninski ulici.

V obe je vstopil z enakim stilom, francosko čepico in očali z dioptrijo. Zaposlenega je prosil, naj mu pokaže zlat nakit. Ko ga je ta zložil na pult, je počakal na pravi trenutek, pošprical prodajalca s solzivcem, pograbil zlatnino in pobegnil. Uporabljal je avtomobil, na katerega je namestil ukradene registrske tablice.

Denar, ki ga je dobil od prodaje zlatnine, je porabil za kockanje, potovanja in luksuzen način življenja, so sporočili iz PU Zagreb.

Okradel naj bi tudi skladišče trgovskega centra, od koder je odnesel različne artikle. Skupna škoda, ki jo je naredil, znaša 140.715 evrov. Zmagovalec Supertalenta se je tako znašel v priporu.

Mediji so jeseni 2017 poročali, da je Bašić postal vojaški obveznik hrvaške vojske. Ponosno je zaprisegel v 20. generaciji nabornikov na prostovoljnem vojaškem usposabljanju v Požegi, glavni motiv za prijavo pa je bil, kot je tedaj povedal novinarjem, njegov oče, ki je bil nekoč poveljnik častno-zaščitnega bataljona Glavnega štaba HV.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  15 .09. 2023 ob  16: 53
res pravi super talent!!!!