Zmagovalec Stoch, Prevc tik za deseterico

Poljak Kamil Stoch (300,7 točke), vodilni že po prvi seriji, je zmagovalec tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Titisee-Neustadtu. Za njim sta se zvrstila veterana Švicar Simon Ammann (292,9) in Japonec Noriaki Kasai (292). Od trojice slovenskih finalistov je bil najboljši Peter Prevc (275,5), ki je napredoval na 11. mesto.

V finalu sta od sedmerice slovenskih skakalcev nastopila še Robert Kranjec (270,8), ki je s 13. mesta po polovici tekme nazadoval na končno 16., ter Jurij Tepeš (261,5), ki je v finalu napredoval na 24. mesto.

Brez finala so na današnji tekmi ostali Jaka Hvala na 33. mestu, Rok Justin na 44., Tomaž Naglič na 45. in Matjaž Pungertar na 49. mestu.

Morgenstern ob padcu izgubil zavest

Prvo serijo je zaznamoval grd padec Avstrijca Thomasa Morgensterna, zmagovalca sobotne tekme, ki ga je pri doskoku raztegnilo, da se je nekajkrat zakotalil in za kratko tudi izgubil zavest. Avstrijskega zvezdnika so oskrbeli na prizorišču, nato pa ga sredi finalne serije s helikopterjem odpeljali na tomografijo v Freiburg. Za zdaj je Beljačan odziven, vendar čuti močne bolečine, zlasti v prsnem košu, utrpel pa je tudi ureznine po obrazu, je sporočil glavni trener avstrijske reprezentance Alexander Pointner.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Engelbergu, ki je tradicionalno zadnja postojanka pred tradicionalno novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo začela 28. decembra v nemškem Oberstdorfu.