ZMAGOVALEC SANREMA JE MARCO MENGONI: "Zmago posvečam ženskam" (FOTO, VIDEO)

Svet

Na festivalu popevke v Sanremu je zmagal Marco Mengoni. "Zmago sem želel posvetiti vsem ženskam, ki so sodelovale na festivalu," je izjavil takoj po tem, ko so razglasili zmagovalca. Festival je osvojil s pesmijo Due vite.

Foto: posnetek zaslona Facebook Festival di Sanremo

Festival je letos postregel s petimi glasbenimi večeri, v sobotnem finalu pa je vseh 28 udeležencev še tretjič izvedlo svoje pesmi. V finalnem izboru se jih je nato ponovno predstavilo pet, izmed katerih so izbrali zmagovalca s pomočjo glasovanja občinstva in žirije.

Marco Mengoni vince Sanremo 2023 con "Due Vite".

Non bastano "Due vite" per riprenderci da questo momento ???? Marco Mengoni #Sanremo2023

Objavil/a Festival di Sanremo dne Sobota, 11. februar 2023

Zmagovalec Sanrema običajno zastopa Italijo na tekmovanju za pesem Evrovizije. Mengoni je Italijo na Evroviziji že zastopal leta 2013 s pesmijo L'Essenziale. Če se bo temu odpovedal, bo predstavnika države za letošnje tekmovanje v Liverpoolu izbrala radiotelevizija RAI.

Il vincitore del Festival di Sanremo 2023 è : Marco Mengoni

???? ???????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???? ???? #Sanremo2023 Marco Mengoni

Objavil/a Festival di Sanremo dne Sobota, 11. februar 2023

Sanremo velja za najbolj gledano glasbeno prireditev v Italiji, v preteklosti pa je bil odskočna deska nekaterim znanim italijanskim pop zvezdnikom, kot so Zucchero, Eros Ramazzotti, Laura Pausini in Andrea Bocelli.

Za še večjo gledanost na državni televiziji organizatorji poskrbijo tudi z odmevnimi gosti iz tujine. Letos so med drugim povabili skupini Depeche Mode in Black Eyed Peas ter eno najnovejših italijanskih zvezd Maneskin. Festival sta letos vodila italijanski televizijski in radijski voditelj Amadeus, ki je tudi njegov umetniški vodja, in Gianni Morandi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  13 .02. 2023 ob  22: 56
Se nikoli ni bil festival tako pedersko naravnan. Agenda gre dalje!

Zmagovalna pesem pa je drugace kar vsecna .