ZMAGO JELINČIČ PLEMENITI PO VRNITVI IZ MOSKVE: Razkril je, kaj si Rusi mislijo o Sloveniji (INTERVJU)

Koper

"O Rusiji govorijo tisti, ki o njej nič ne vedo." S temi besedami je Zmago Jelinčič Plemeniti začel svoje razmišljanje po vrnitvi iz Moskve, kjer se je udeležil 2. kongresa mednarodnega rusofilskega gibanja. Kot je povedal za Regional, je vzdušje v Rusiji do Slovencev pozitivno, obenem pa se zavedajo, da je slovenska politika "povsem nesamostojna".

"Zmaga Rusije nikoli ni bila vprašljiva," je prepričan Zmago Jelinčič Plemeniti, ki se je v teh dneh udeležil 2. kongresa mednarodnega rusofilskega gibanja – dogodka, kjer so se zbrali delegati iz več kot 130 držav, ki jih povezuje prijateljski odnos do Rusije.

Kakšni so vtisi s kongresa in kako v Rusiji gledajo na dogajanje na Zahodu?

Na kongresu je bilo 381 delegatov iz vsega sveta, vse progresivne sile, ki ne podlegajo diktatu ZDA in EU in ki se zavedajo, da gre za poskus uničenja Ruske federacije s strani zahodnih degenerativnih tendenc. Konference se je udeležil ruski zunanji minister Sergej Lavrov, s katerim sem se tudi srečal, srečal sem se tudi z Mario Zakharovo, tiskovno predstavnico ruskega zunanjega ministrstva. V referatu z naslovom 'Ali je sploh mogoče rešiti evropsko civilizacijo', torej zahodno evropsko civilizacijo, sem predstavil mojo tezo, da je edina rešitev povezovanje z vzhodno evropsko civilizacijo, kar pomeni, da je treba Rusko federacijo upoštevati in se zavedati, da dve tretjini sveta podpira Rusijo. Moč BRICS-a izjemno narašča, kar pomeni, da bo tudi gospodarsko prevzel pozicijo v svetu.

Od 26. do 27. februarja je v Moskvi potekal Drugi kongres mednarodnega rusofilskega gibanja in Forum o multipolarnosti,...

Posted by Zmago Jelinčič Plemeniti on Tuesday, 27 February 2024

Kako v Rusiji ocenjujejo Slovenijo glede na to, da se je slovenska politika zelo jasno postavila proti Rusiji? 

Amerika gnije, EU umira. V tem kontekstu je treba razumeti tudi odnos Rusije do Zahoda. V krajšem razgovoru z Lavrovom sem izpostavil, da slovenski narod diha z ruskim narodom, naša politika pa je popolnoma pod hlapčevskim vplivom ZDA in EU ter da smejo naši politiki delati samo tisto, kar jim oni dovolijo. Rekel sem tudi, da ne gre za razliko med levo in desno politiko in da so hlapčevsko prodani tako eni kot drugi. Rusi vedo, kdo so ti naši politiki in se ob njihovi omembi samo omalovažujoče nasmehnejo. To je precej žalostno, da so vsi ti slovenski politiki iz pozicije in opozicije za Ruse tako zelo nepomembni. Na splošno pa je v Rusiji prisotno pozitivno razmišljanje o Sloveniji, Rusi imajo radi Slovenijo in pričakujejo, da se bo enkrat v Sloveniji zadeva obrnila. Rekel sem jim: "Seveda se bo obrnila; ko bo Ukrajina in njihov režim pod komando zahoda uničen, bodo v Sloveniji takoj sneli ukrajinske zastave in obesili ruske." Rusi so pa mi odgovorili: "In mi se bomo tega zavedali in bomo vedeli, kdo je bil tisti, ki je bil vedno na strani pravice in resnice in tega ne bomo pozabili."

V Moskvi ste bili ravno v času vstopa Švedske v Nato. Kakšni so odzivi?

Vstopa tako baltskih držav kot tudi Švedske v NATO ne jemljejo resno, ampak s sarkastičnim nasmehom, saj je Ruska federacija izjemno močna. Nekoliko me je presenetila ocena, da čaka Švedsko težka notranja situacija. Sicer pa imajo Rusi čas na svoji strani, kajti vse slabša situacija v Evropi in Nato članicah se stopnjuje. Rusi se zavedajo tudi grozljivega strahu Zahoda pred zmago Donalda Trumpa na ameriških volitvah, ker vedo, da se je Trump pripravljen pogajati z Rusijo. Zdi se mi, da njihovo delovanje sledi načelu: "Imamo čas in na koncu bomo zmagali." Ameriki je v interesu, da vojna traja čim več časa; mislijo, da bodo s tem Rusijo prisilili k pogajanjem. A to je račun brez krčmarja. Rusi se tega zavedajo in prodirajo. Putin je zdaj dal vojski pogoj, v koliko dneh morajo zasesti posamezne lokacije. Zdaj ni več vprašanja, ali bodo ali ne bodo, ampak se mora to izvesti. V Rusiji ni tako kot v Sloveniji, ki nima ne gospodarja ne vladarja in je ena vaška posebna skupnost 'brez jajc'. Rusi vedo, kaj je država, kako jo je treba ščiti in varovati. Že pri otrocih se vidi narodni ponos. Tukaj pa ...

Na Zahodu nekateri širijo strah, da bodo Rusi v primeru zmage nadaljevali svoj prodor v Evropo. Je ta strah realen?

Rusi bodo zavzeli v prvi vrsti vso Črnomorsko obalo, potem bodo šli navzgor. Določene ukrajinske stvari bo prevzela Poljska, ki je že sklenila kar nekaj sporazumov z ukrajinsko stranjo na področju šolanja, skupnih potnih listov, gospodarskih povezav, lastništva … Obmorski del pa bo prevzela Rusija. Naslednja faza je referendum na področjih, kjer so Rusi izjemno močni. Rusija ne namerava zavzemati kakšne Poljske ali pa baltskih držav, to jih ne zanima. Oni se samo smejijo in govorijo: "Sami znotraj sebe bodo zgnili." To je dobesedni prevod tega, kar so mi rekli v ruščini. Naj omenim, da je bila na kongresu tudi razprava o moralnih vrednotah, kjer so bile tudi fotografije Natovih generalov iz vrst LGBT. Rusi se norčujejo iz njih, ne le iz tovrstnih vojaških struktur, ampak iz celega Zahoda. Zanje je to, kar se dogaja, nepojmljivo in zaradi tega so številne članice Nata predmet posmeha.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  02 .03. 2024 ob  17: 46
CORNUTO
kokodek |  02 .03. 2024 ob  07: 02
10
vsaka reklama je dobra za neplemenitega, ma vseeno bi ga lahko posnemal kakšen politik in se začel pogovarjati s Putinom. Orožje ni rešitev!!!!
pinkopalinko |  01 .03. 2024 ob  17: 33
-7
Uau, Zmago plemeniti ima celih 7 oboževalcev!
pinkopalinko |  01 .03. 2024 ob  15: 03
-15
Očitno gre Putkotu zelo slabo, da se morajo njegovi najožji sodelavci družiti s tako zgubo, kot je nekdanji tajni agent, cerkveni ropar, baletnik, zbiratelj ukradenih umetnin in nesojeni vodja desnice v državici, ki ima manj prebivalcev, kot jih imata skupaj 15. in 16. največje rusko mesto.
vseved |  01 .03. 2024 ob  13: 16
-17
Temu je udarila sperma v glavo odkar mu ženo nateguje drugi!