ZMAGA IN PORAZ ZA OBALNE ROKOMETAŠE: Eni četrti, drugi zadnji na lestvici

Koper

Rokometaši Kopra so na sobotni tekmi 18. kroga lige NLB premagali Riko Ribnico s 34:32 (16:17). Rokometaši Urbanscape Loke pa so premagali Butan plin Izolo s 26:18 (12:9).

Obračun med Koprčani in Ribničani se je razpletel po okusu gostiteljev, po deseti zmagi pa so se zavihteli na četrto mesto in imajo točko prednosti pred osmoljenci včerajšnjega medsebojnega obračuna.

V največjem mestu na Primorskem se je od prve minute odvijal izenačen in ogorčen boj, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu do 43. minute. Po izidu 24:24 pa se je tehtnica najprej nagnila na stran izbrancev domačega trenerja Uroša Rapotca, ki so si v 52. minuti priigrali tri gole prednosti (30:27).

A tekmeci iz dežele suhe robe niso vrgli puške v koruzo, le tri minute so potrebovali, da so po golih Jana Puclja, Tilna Strmljana in Mitje Nosana tekmo postavili v začetno izhodišče (30:30). V prelomnih trenutkih dvoboja je na sceno stopil izkušeni Tine Poklar in z dvema zadetkoma Koprčane povedel v vodstvo z 32:30. Gostitelji kljub permanentnemu pritisku gostov niso klecnili, v končnici so zaigrali zrelo in preudarno ter dosegli pomembno zmago.

Tine Poklar

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tine Poklar z desetimi in Staš Slatinek-Jovičič s sedmimi goli, v ribniški pa Jan Pucelj z devetimi in Žan Žagar z osmimi zadetki.

Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri LL Grosist Slovanu, ribniška pa v Novem mestu.

Škofjeločani z lahkoto odpravili Izolane

Škofjeločani so rutinsko opravili svojo nalogo in brez večjih preglavic na kolena položili zadnjeuvrščene tekmece iz Izole.

Izbranci domačega trenerja Roberta Beguša so v prvi polovici tekme prikazali toplo-hladno predstavo. Večji del tekme so vodili za tri gole, v 25. minuti pa so jih Primorci ujeli in izenačili na 9:9. Gorenjci so v končnici prvega polčasa le zaigrali učinkovito in si priigrali tri gole prednosti (12:9), v drugi polovici tekme pa povsem zasenčili tekmece. V 46. minuti so povedli z 20:11 in jasno je bilo, da bosta točki ostali v Škofji Loki.

V gorenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Aljaž Jesenko, v primorski Jan Gorela. Oba sta dosegla po sedem golov.

Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, izolska pa bo gostila Dobovo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija