ZLOČIN, KAKRŠNEGA DALMATINCI NE POMNIJO: Dvojni umor in samomor na dan, ko se je žena hotela ločiti

Kronika

66-letni dubrovniški pomorščak Ivo Banović je danes nekaj pred 7. uro streljal na svojo 74-letno taščo, ki je ranjena pobegnila v sobo in poklicala policijo. Nato je Banović ustrelil svojega 77-letnega tasta, nato pa je na stopnišču med begom ustrelil še svojo 53-letno soprogo, ki je očitno hotela zbežati. Na koncu je ustrelil še sebe. Njegovo truplo so našli ob truplu soproge, ki je po neuradnem poročanju hrvaških medijev prav danes nameravala vložiti zahtevo za ločitev.

Po navedbah hrvaških medijev, ki je danes spremljajo družinsko tragedijo v starem mestnem jedru Dubrovnika, je 66-letnik že v preteklosti grozil ženini družini. Po incidentih pa naj bi bil znan še iz najstniških let, čeprav sta ga starša, oba profesorja, poskušala odvrniti od nasilnega vedenja. Tragediji naj bi botrovalo maščevanje.

Potem ko sta se z možem sprla in jo je vrgel iz hiše, naj bi Lidija prenočila pri starših. Zjutraj je prišel za njo in storil grozljivo dejanje.

Od leta 1977 naj bi morilec delal kot pomorščak pri dubrovniški Atlantski plovidbi, leta 2003 naj bi postal poveljnik ladje, od leta 2009 pa je prevzel vodenje kadrovske službe. A naj bi kmalu zatem delodajalec zaradi konfliktnega vedenja 66-letnika ukinil njegovo delovno mesto, tako da se je vrnil na morje in do upokojitve delal kot navigator.

Kot neuradno poročajo hrvaških mediji, naj bi 66-letnik v preteklosti večkrat ženi grozil s pištolo. V času božičnih praznikov naj bi iz hiše vrgel ženo, hčer in sina. Od vsakodnevnega nasilja naj bi se žena umaknila k staršem. Da bi ločitev minila čim bolj mirno, naj bi bila pripravljena možu pustiti celotno skupno premoženje in dvonadstropno družinsko hišo. Čeprav naj bi ji mož grozil tudi tako, da ji je v usta vtaknil cev pištole, ga nikoli ni prijavila policiji. Posebej zaskrbljena naj bi bila za očeta, ki ga 66-letnik 'organsko ni prenašal'.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija