ZLATI POKAL CAPRISOVE REGATE NA SLOVAŠKO: Za KKK Žusterna in KKK Orka srebro in bron (FOTO)

Koper

Kajak kanu klub (KKK) Žusterna je minuli konec tedna organiziral 33. tradicionalno mednarodno regato. Pred Centrom vodnih športov v Žusterni se je pomerilo 195 tekmovalcev iz 14 klubov – Slovaške, Češke, Italije in Slovenije. Zlati pokal je romal na Slovaško, osvojili so ga člani kluba Šturovo.

Regate so se udeležili domači klubi KKK Žusterna, KKK Ankaran, KKK Adria Ankaran, KKK Orka, KKK Krško, KKK Soške elektrarne, KKK Ljubljana, KKK Tacen, KKK Bohinj in novo ustanovljeni KKK Zlatorog iz Tolmina. Iz Italije so tekmovali člani kluba Timavo, Slovaško sta zastopala kluba Šturovo in Vinohrady, Češko pa klub GA&PA.

Organizatorjem je uspelo izpeljati vse tekme med Žusterno in Moletom na 500-metrski razdalji kot tudi štiri tekme na 200-metrski razdalji, od rtiča pri otočku do Centra vodnih športov. Skupno se je odvilo 32 tekem od predvidenih 61.

BONUS VIDEO: Katerih turistov so zaradi radodarnih napitnin gostinci v Slovenski Istri najbolj veseli?

Člani slovaškega kluba Šturovo so osvojili skupno 154 točk in domov odnesli zlati pokal. Na drugo mesto se je uvrstil domači klub iz Žusterne s 146 točkami, tretji pa so bili člani Orke s 135 točkami. Podrobnejši rezultati tekem so na voljo na tej povezavi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija