ZLATI OREL V ROKE POLJAKU: Čast Slovencev reševali bratje Prevc

Svet

Poljak Dawid Kubacki (300,9 točke), vodilni že po treh tekmah 68. novoletne turneje, je z zmago na zadnji tekmi štirih skakalnic v Bischofshofnu osvojil zlatega orla. V finalu današnjem zadnje tekme so slovensko čast reševali trije bratje Prevc, najboljši med njimi je bil spet Peter Prevc (283,6), ki je napredoval z desetega na končno peto mesto.

Domen Prevc (275,7 točke), peti po prvi seriji, je v finalu zdrsnil na deveto mesto, Cene Prevc (252,7) pa na 22. Brez finala sta danes ostala Anže Lanišek z 31. in Timi Zajc s 40. mestom, Anže Semenič pa je obstal že v kvalifikacijah.

V ospredju je 29-letni Kubacki zdržal pritisk in z zmago zanesljivo osvojil zlatega orla. S tem je postal tretji Poljak po Adamu Malyszu (2001) in Kamilu Stochu (2016, 2017), ki mu je uspela skupna zmaga na prvem skakalnem vrhuncu sezone.

Drugo mesto je včeraj osvojil Nemec Karl Geiger, s čimer je v skupnem seštevku turneje zasedel tretje mesto, drugi skupno je bil Norvežan Marius Lindvik. Lanski zmagovalec Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je slavil zmago tudi na uvodni tekmi 68. turneje v Oberstdorfu, danes pa je bil sedmi, je končal skupno na četrtem mestu.

Sezona svetovnega pokala se bo za skakalce sicer nadaljevala že ta konec tedna, ko se bodo zbrali na tekmah v italijanski dolini Fiemme.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija