ZJUTRAJ KAR DVAKRAT POČILO NA NAŠIH CESTAH: Poškodovanega Ankarančana prepeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

Danes zjutraj sta se zaradi neprilagojene hitrosti zgodili dve prometni nesreči. Ena med Kozino in Divačo, druga med Dragonjo in Koprom. Sicer so policisti Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu intervenirali v 117 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 379 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, šest prometnih nesreč z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali devet vlomov in tri tatvine. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 13 primerih.

Fotografije so simbolične.

Danes ob 7.06 je bila prometna nesreča na avtocesti med Kozino in Divačo. Osebni avto je trčil v ograjo na prehitevalnem in tam obstal. Vozilo prijavitelja, ki je povozil pnevmatiko, se je ustavilo v bližini, na odstavnem pasu. Policisti so ugotovili, da je 41-letni Ankarančan z osebni avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v desno odbojno ograjo, od koder ga je odbilo v levo odbojno ograjo, na kar je obstal na prehitevalnem pasu. Za njim je pripeljal 30-letni voznik iz Sečovelj in povozil kos, ki je odpadel s poškodovanega avtomobila. Povzročitelj je bil odpeljan v SB Izola na pregled, sledi mu globa.

Ob 7.35 pa je 23-letni voznik z osebnim avtomobilom vozil od Dragonje proti Kopru, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste. Sledi mu plačilni nalog.

V petek ob 16.26 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Senožeče - Sežana, pred priključkom na avtocesto. Ugotovljeno je bilo, da je 26-letnik vozil osebni avto od Senožeč proti Štorjam in pred vrhom klanca prehiteval pred seboj vozeče vozilo. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik, ki je z vozilom v izogib čelnemu trčenju sunkovito zavil desno in zapeljal na desno bankino ter zadel v obcestni količek. 

26-letni voznik je prav tako v izogib trčenju na hitro zavil desno, na kar je izgubil oblast nad vozilom, zato je vozilo zdrselo bočno preko nasprotnega smernega vozišča izven vozišča in se prevrnilo. Poškodovanega 26-letnega povzročitelja so odpeljali v bolnišnico Izola. Sledi mu plačilni nalog.

Včeraj 22.40 je na cesti za Novo Sušico osebni avto zapeljal s cestišča. Ugotovljeno je bilo, da je 60-letni domačin zaradi vožnje preblizu desnega roba z vozilom trčil v štor drevesa, na kar ga je odbilo na brežino in zatem na travnik, kjer je obstal na kolesih. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,96 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odpeljan je bil na pregled v SB Izola. Sledi mu obdolžilni predlog.

V petek ob 18.06 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Podvozni cesti v Luciji. Udeležena sta bila 51-letni kolesar in 43-letni pešec. Kolesar je huje poškodovan. Prič ob prihodu policistov na kraju ni bilo več, izjavi obeh udeleženih pa si nasprotujeta. Za razjasnitev okoliščin in vzroka prometne nesreče policisti prosijo morebitne priče, ki so videle to nesrečo, da pokličejo na 113 ali PP Piran.

V soboto dopoldne se je v Lokvah pri Sežani 58-letni domačin z motokultivatorjem vključeval v promet na javno cesto in pri tem izsilil prednost osebnemu avtomobilu, ki ga je vozil 66-letni domačin. Povzročitelju sledi obdolžini predlog.

Ob 17.30 pa je 53-letni voznik peljal z osebnim avtomobilom od Belvederja proti krožišču Jagodje. Ko je zavijal levo, je pri tem spregledal moped, katerega je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 15-letnik, ki je trčil v prednjo desno stran osebnega avtomobila. Voznik mopeda in njegov sopotnik sta pri tem padla in se lažje poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog, vozniku mopeda pa obdolžilni predlog, ker je mlajši od 16 let, pa je imel kljub temu na mopedu sopotnika.

Ob 18.04 je bila prometna nesreča pri vasi Kopriva, na cesti proti Štanjelu. 31-letni voznik iz Dutovelj je vozil v smeri Dutovelj in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, preko polne črte. Tam je trčil v osebni avto, ki ga je peljal 19-letni Sežančan. Po trčenju je povzročitelj zapeljal desno izven vozišča in trčil v drevo ter se obrnil na streho. Ob trčenju in prevračanju sta se tako voznik kot tudi njegov 30-letni sopotnik lažje poškodovala.

Poškodovana so na kraju oskrbeli reševalci, potem pa so ju odpeljali na pregled v bolnišnico Izola. Preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 0.95 mg/l. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Izza točilnega pulta ukradel iz denarnice 45  evrov

Na Dolinski v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Pregledal in premetal je prostore, zatem pa ukradel zlato verižico in uhane. Nekdo je vlomil tudi v hišo na Tribanu, vendar ni nič odnesel.

V Dekanih je nekdo vlomil v restavracijo in izza točilnega pulta iz denarnice ukradel 45 evrov.

V soboto dopoldne je policiste poklicala občanka in povedala, da je pred trgovino v Kopru tujec, ki pod pretvezo gluhonemosti pobira denarne prispevke za gluhe in telesno prizadete otroke. Policisti so identificirali 17-letnega državljana Romunije, podan je bil obdolžilni predlog na sodišče. Ker je tujec mladoleten, je bil o zadevi obveščen tudi Center za socialno delo.

V Kopru je nekdo na Cesti na Markovec vlomil v stanovanje. Lastnikom je odnesel gotovino in zlatnino.

Včeraj je na Petronijevi ulici v Kopru nekdo vlomil v hišo. Premetali so stanovanje, po prvih podatkih niso nič odnesli.

Med 26. in 28. novembrom je nekdo vlomil v zidano lopo na njivi med Bertoki in Dekani. Iz notranjosti vrtne lope je odtujil mlin za koruzo, frezo znamke Goldoni, nahrbtno kosilnico Kawasaki, vrtno kosilnico, bencinsko črpalko znamke Subaru, voziček za prenos črpalke in agregat. Škode je za približno 1600 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v poslovni prostor v Kopru in ukradel nekaj gotovine.

Ob 1. uri ponoči je bil sprožen alarm na bencinskem servisu na Škofijah. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je dejansko vlomljeno v prostor. Storilci so odnesli več kartonastih škatel različnih znamk cigaret. Nadaljuje se zbiranje informacij.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 29. novembra, od 6.00 do ponedeljka, 2. decembra, do 6.00 obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Koper so obravnavali 16 oseb, policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 11 oseb in policisti PP Kozina eno osebo. Postopki še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija