Žive jaslice v Šmarjah

Piran

Pretekli torek, 24. decembra 2013, se je v Šmarjah nadaljevala čarobnost Božiča s čudežnim rojstvom. Ob trgu v centru vasi so lahko obiskovalci med 19. in 22. uro zvečer opazovali bogat program živih jaslic.

Po otroški polnočnici ob spremljavi cerkvenega zbora s pesmijo Sveta noč, sta Marija in Jožef skupaj z Jezusom stopila v hlevček. Družbo so jima delali pastirji z ovcami in že stalni gost osel Toyo. Hlevček so obletali angelčki in se veselili božičnega čudeža. Svoje mesto je v hlevčku našel tudi kovač, ki se je trudil za Jezusa oblikovati nekaj posebnega. S svojim prihodom so Jezusovo rojstvo častili tudi Sveti trije kralji.

Ob zvokih dua Robert Vatovec se je sveti večer skupaj s programom jaslic nadaljeval tudi na okrašenih stojnicah. Kotel v živih jaslicah ni bil prazen, kdor je želel, je lahko od delavnih pastirjel prejel tudi kuhano vino. Ob zaključku dogodka se organizatorji zahvaljujejo predvsem Mestni občini Koper in Krajevni skupnosti Šmarje pa tudi vsem ostalim, brez katerih prireditev ne bi mogla zaživeti na način, kot je.

Pohvalno |  27 .12. 2013 ob  09: 32
Predvsem čudovito vzdušje, skromne cene. Le tako naprej....