ŽIVAHNA POMLAD NA KOPRSKI MARJETICI: Konec ene in začetek nove akcije

Koper

Na Marjetici Koper so v soboto, 2. aprila, zaključili s tradicionalno spomladansko akcijo brezplačnega prevzema nevarnih odpadkov. V 10 dneh, kolikor je trajala brezplačna akcija, so občani koprske in ankaranske občine oddali skoraj 5 ton nevarnih odpadkov. Največ, 1.628 kilogramov (kg), je bilo odpadnih barv, s 1.333 kg in 959 kg pa sta sledili jedilno in motorno olje. Zanimivo je, da je bilo največ odpadkov, 901 kg, zbranih v petek, 25. marca, ko je premična zbiralnica obiskala Občino Ankaran in Krajevni skupnosti Hrvatini in Škofije.

Še naprej vabijo in spodbujajo vse občane, da izkoristite možnost brezplačne predaje nevarnih odpadkov. To lahko storite skozi vse leto na zbirnih centrih na Srminu in Dvorih pri Sv. Antonu. Ob oddaji odpadkov morate delavcem Marjetica dokazati le to, da ste vključeni v redni odvoz komunalnih odpadkov.

Marjetica Koper pa ima pripravljeno tudi novo akcijo. V Mestni vrtnariji na Škocjanu so prav v tem tednu dodobra obogatili celotno spomladansko ponudbo. Posebej ugodno ceno so tokrat pripravili na sadike iz domače pridelave. Izbirate lahko med sadikami paradižnika, kumar, bučk, peteršilja in zelene, ki so vzklile v domačih rastlinjakih na Škocjanu. Poleg tega so ponudbo obogatili tudi s sadikami cvetočih trajnic, lavande, rožmarina, zelišč in še mnogo drugega. Vljudno vabljeni vsak delavnik med 7.30 in 18.00 ter v soboto med 7.30 in 13.00.

Še naprej je za večja naročila na voljo tudi dostava na dom. Sadike in ostale izdelke lahko naročite prek telefonske številke 05 66 33 783 ali prek elektronskega naslova daniel.ban@marjeticakoper.si.