ZIMSKE PNEVMATIKE 2022: Posebna akcija pri Porsche Koper! (FOTO, VIDEO)

Koper

Zimske pnevmatike vam zagotavljajo varno in stabilno vožnjo v vseh zimskih razmerah in bodo že zelo kmalu nujno potrebne (po 15. novembru). Zato vam pri Porsche Koper že sedaj zagotavljajo odlične cene zimskih pnevmatik in zimskih kompletov koles (kompletov pnevmatik in platišč). Tako si lahko čimprej zagotovite svojo zimsko opremo za zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah.

Zimske pnevmatike akcija - Jesen je tukaj, zima pa za vogalom. Počasi se morajo vozniki začeti zavedati, da bodo morali preobuti svoje avtomobile v ustrezne zimske pnevmatike. Pozimi velja, da so na avtomobilu najbolj varne ravno solidne zimske pnevmatike. Brez njih enostavno pozimi ne bi smeli na cesto. Zimske pnevmatike so obvezne za zanesljivo vožnjo v snežnih razmerah, veliko bolje se obnesejo na snegu in mokrih površinah ter se bolje oprimejo podlage. Zaradi vseh naštetih lastnosti so zimske pnevmatike nepogrešljive pri vožnji v snegu.


IZKORISTITE UGODNE AKCIJSKE CENE 2022-2023

Izkoristite ugodne cene zimskih pnevmatik in kupite že sedaj! Pri Porsche Inter Auto so pripravili TOP CENE za vas!

KONTAKT: za svetovanje jih pokličite na 041 392 204 ali si na spletni strani shop.porscheinterauto.net oglejte celotno ponudbo.


Katera je najboljša zimska pnevmatika?

Cena zimskih pnevmatik Continental – Continental TS 870 je bila med najbolje ocenjenimi na testih Auto Motor und Sport, ADAC, ÖAMTC, TCS in AMZS. Continental WinterContact TS 870 namreč zagotavlja maksimalno varnost v vseh vremenskih razmerah in boljšo življensko dobo pnevmatike. Prenovljen in izpopolnjen dizajn pnevmatike vozniku nudi še boljši oprijem tako na ledu kot na snegu. Izboljšan koncept lamel skupaj z novo sestavo zmesi gume nudi še boljši oprijem z majhim kotalnim uporom za ekonomično vožnjo. O odličnih rezultati poročajo tudi novinarji slovenskega avtomobilističnega portala Volan. Gre za pnevmatiko, kii je že v letu 2022 dosegla naravnost izjemne rezultate na vseh testih pnevmatik različnih organizacij (1).

Letošnje najboljše ocenjene pnevmatike testa 2022 dimenzije 185/65 R15:

·         Continental WinterContact TS870

·         Goodyear UltraGrip 9+

·         Semperit Speed-Grip 5

Letošnje najboljše ocenjene pnevmatike testa 2022 dimenzije 215/60 R16:

·         Continental WinterContact TS870

·         Dunlop Winter Sport 5

·         Goodyear UltraGrip Performance+

Katere zimske pnevmatike izbrati?

Najboljše zimske pnevmatike – pri odločitvi, katere zimske pnevmatike izbrati, so vam lahko v pomoč različni testi zimskih pnevmatik, ki jih izvajajo različne organizacije. Avtomobilski klubi (kot so AMZS, ADAC, ÖAMTC, TCS, ANWB) vsako leto opravijo veliki test zimskih pnevmatik in jih ocenijo po strogih kriterijih. Letos so zimske pnevmatike testirali v dveh različnih dimenzijah na različnih površinah: na mokri podlagi, na snegu in na suhem asfaltu. Pnevmatike so tako pokazale, kakšne so njihove vozne lastnosti in vodljivost, kako učinkovito zavirajo in se izkažejo v primeru akvaplaninga, kakšna je njihova obraba, poraba goriva in hrup. Test zimskih pnevmatik AMZS, ADAC, ... nedvomno velja za enega najbolj relevantnih, ko iščete dobro zimsko pnevmatiko. Daleč najbolje so se odrezale pnevmatike Continental, Goodyear in Semperit, ki jih najdete tudi v spletni trgovini Porsche Koper. Nihče seveda ne želi kar tako zapravljati svojega denarja in povsem logično je, da se vozniki ob vsakoletni menjavi letnih in zimskih pnevmatik sprašujejo, zakaj je to potrebno, pa tudi, ali cena upravičuje svoj namen. Pri Porsche Koper odgovarjajo, da je to nujno in da cena ne sme biti edino merilo, kajti varnost je na prvem mestu - nakup dobrih in zanesljivih zimskih pnevmatik se vsekakor še kako izplača.

Proizvajalci vsako leto kupcem ponudijo različno paleto zimskih pnevmatik in zanesljive znamke se še kako potrudijo, da so njihove pnevmatike ustrezne v tako rekoč vseh razmerah. Zimske pnevmatike, ki jih najdete v spletni trgovini Porsche Koper, so Continental, Semperit, Barum, Goodyear in Sava. Po kvaliteti sodijo v sam vrh ponudbe. Zakaj se potem ne bi odločili zaigrati na varno karto in si ne bi privoščili varne vožnje v zimskih razmerah? Konec koncev zimske pnevmatike spadajo med obvezno zimsko opremo in tisti, ki je veliko na cesti ve, da je to edina pametna odločitev. Ni nujno, da je na cesti le sneg, lahko je tudi poledica, več vode ali pa so dovolj nizke temperature, da vse skupaj zahteva dobro zimsko pnevmatiko. Te imajo za zimsko vožnjo ustrezne lamele, ki zagotavljajo veliko boljši oprijem v snegu in tudi na ledu. Posebno oblikovani bloki lamel na tekalni površini so zelo učinkoviti v globljem snegu, pravo naravo teh pnevmatik pa izdaja ustrezen znak na njenem boku. Triglava gora in snežinka sta dokaz, da se lahko zanesete na pravo zimsko pnevmatiko, ki ima ustrezno gumeno strukturo in trdoto. Ta zagotavlja, da je tudi pri nižjih temperaturah guma dovolj prožna in le tako ustrezno opravlja svojo nalogo. (2)

Katere so najbolj prodajane pnevmatike?

Po raziskavah spletnega portala Ceneje.si potrošniki najpogosteje povprašujejo po zimskih pnevmatikah dimenzij 205/55 R16 91H, 205/60 R16 92H, 195/65 R15 91T in 175/65 R14 82T.

Pri Porsche Inter Auto najdete v ponudbi vse vrhunske znamke pnevmatik po ugodnejših cenah.

V katerih primerih se odločiti za celoletne pnevmatike?

Poceni celoletne pnevmatike – ali ste vedeli, da se celoletne pnevmatike v vseh razmerah odrežejo povsem zadovoljivo? Primerne so za skoraj vse voznike, razen za najbolj zahtevne in tiste, ki delajo veliko kilometrov. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z bolj milimi zimami in za območja, kjer pozimi ni veliko snega na cesti.

Kdaj izbrati celoletne pnevmatike?

·       Da, če vozite v milejših vremenskih razmerah, kjer je podobna temperatura.

·       Da, če se vozite predvsem po mestu.

·       Da, če ne prevozite večjih razdalj in se lahko v primeru vremenskih razmer prilagodite.

Naj se odločim za zimske ali celoletne pnevmatike?

Če ste pozimi veliko na cesti in se radi odpravite v višje ležeče predele, kjer je tudi snega praviloma več, predvsem pa tisti, ki morate na pot ob vsakem vremenu, namestite na svoje vozilo res vrhunsko zimsko pnevmatiko. Prednosti zimskih pnevmatik so bolj ali manj jasne: boljši oprijem v snegu, ledu in mrzlem vremenu. S tem je povezana boljša lega vozila na cesti ter veliko krajše zavorne poti na mrzlem asfaltu. Če ste pozimi na poti več ali manj po urejenih cestah in ni nujno, da se na cesto zapeljete tudi sredi največjega sneženja ali še preden uspe cestna služba urediti ceste, so lahko povsem dobra izbira celoletne pnevmatike.

Od kdaj so potrebne zimske pnevmatike?

Letne pnevmatike morate z zimskimi zamenjati 15. novembra. Kdaj kupiti nove? Če je globina profila manj kot 3 milimetre, se z njimi ne smete več odpraviti na ceste. Pomembno je tudi, da pnevmatike na vašem vozilu niso prestare. Pnevmatike, ki so že v uporabi (že nameščene na vaš avto) in hkrati starejše od 5 do10 let (glede na oznako DOT), je priporočljivo zamenjati. Stare pnevmatike ne nudijo najboljšega zaviranja in oprijema na cesti, kar je v zimskih razmerah nujno potrebno za ohranjanje stabilnosti vozila v najtežjih razmerah.

Nasveti za pravilno izbiro novih pnevmatik:

·         globina profila naj ne bo manjša kot 3 milimetre

·         na isti osi morate obvezno imeti enake gume

·         starejše pnevmatike je priporočljivo zamenjati

DOT oznaka: koliko so lahko stare nove pnevmatike (DOT) ob nakupu?

Pri nakupu novih pnevmatik je zelo pomembna prav DOT oznaka, ki pove starost oz. datum izdelave pnevmatike. Večina proizvajalcev potrjuje, da se primerno skladiščene in nerabljene gume (nikoli nameščene na avto in uporabljene) lahko prodaja kot nove do 5. leta starosti. Ob tem je obvezno, da nakup novih pnevmatik opravite pri priznanem trgovcu.

Če imate avtomobil z že nameščenimi ali uporabljenimi DOT 10 let starimi pnevmatikami z dovolj profila, uporaba takih pnevmatik zagotovo ni več varna. V tem primeru gre za zelo stare pnevmatike, katerih učinkovitost in delovanje sta okrnjena v vseh razmerah.


IZKORISTITE UGODNE AKCIJSKE CENE

Izkoristite ugodne cene zimskih pnevmatik in kupite že sedaj! Pri Porsche Inter Auto so pripravili TOP CENE za vas!

KONTAKT: za svetovanje jih pokličite na 041 392 204 ali si na spletni strani shop.porscheinterauto.net oglejte celotno ponudbo.


Akcija 3+1 zimski kompleti koles Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA in Škoda

Komplet platišča in pnevmatike ugodno: izkoristite akcijo 3+1 in si zagotovite nov zimski komplet koles po ugodni ceni! Zimski kompleti koles in platišč so sestavljeni iz originalnih ALU ali jeklenih platišč, ki se brezhibno prilegajo vašemu vozilu, ter zimskih pnevmatik Continental, Semperit, Goodyear, Bridgestone, Nokian in drugih. Sedaj lahko opremite svoje vozilo Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA ali Škoda s še ugodnejšimi kompleti platišč in pnevmatik, saj plačate 3, dobite pa vsa 4 kolesa. Akcija 3+1 vključuje tovarniško sestavljene komplete koles in traja do 31. decembra 2022 oz. do razprodaje zalog!

Zakaj se splača nakup zimskega kompleta koles?

Zimski kompleti koles ohranjajo vrednost vašega vozila, poleg tega imajo še mnogo več tehničnih prednosti. Gre za vnaprej sestavljene komplete, ki so vrhunske kakovosti priznanih znamk. Komplet platišča in pnevmatike se natančno prilega vašemu vozilu, kar pomeni varnejšo vožnjo v zimskih mesecih in je pripravljen za takojšnjo montažo. Poleg tega vam zimske komplete ponujajo po neverjetno ugodni ceni, ki je ne gre zamuditi.

Continental Approved Webshop Slovenija

Porsche Inter Auto je eden največjih ponudnikov pnevmatik Continental v Sloveniji. Pred kratkim so prejeli naziv "Continental Approved Webshop" (certificirana spletna trgovina družbe Continental), na kar so še posebej ponosni, saj to pomeni, da je njihova spletna trgovina shop.porscheinterauto.net uradni partner družbe Continental in da ponudba izdelkov ter storitev v spletni trgovini ustreza največjim kriterijem kakovosti. Porsche Inter Auto je prvi in edini avtotrgovec s tem nazivom v Sloveniji (tudi v koncernu Porsche Holding).

Continental certificirani trgovec - katere so prednosti za stranko?

·         dodatne storitve za stranke

·         podpora in strokovno svetovanje

·         najvišja kakovost nakupov

·         najboljša uporabniška spletna izkušnja

·         zagotavljanje zanesljivih partnerjev za montažo

·         transparentni postopki naročanja in plačevanja

·         tehnična podpora in svetovanje ob nakupu

V spletni trgovini najdete veliko izbiro izdelkov blagovnih znamk Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, AUDI, Škoda, SEAT, Cupra in Porsche. Dostopate lahko do vseh PGC ugodnosti za vaše vozilo. Pri Porsche Inter Auto vam nudijo dopolnilno opremo, originalne nadomestne dele in priporočeni potrošni material (olje, filtre...) za vozila znamk Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, AUDI, Škoda, SEAT, Cupra in Porsche. Dele in opremo lahko naročite enostavno preko njihove spletne strani.

Pogoji uveljavljanja ugodnosti

Ugodnosti v spletni trgovini se spreminjajo. Popust lahko uveljavijo imetniki PGC kartic (Volkswagen Card, Škoda Card, SEAT Card, Porsche Group Card, Cupra Card, Audi Card, Volkswagen Card Gospodarska vozila, Porsche Card). Popust bo obračunan, če boste ob zaključku nakupa v opombo vpisali številko vaše kartice.