ZIMA SE VRAČA: Sneg bo pobelil tudi zaledje Obale

Vreme

Hladen oziroma mrzel zrak počasi prodira v naše kraje. Od juga prihajajo padavine, sneženje bo čez nekaj ur zajelo večji del Slovenije. Ponoči in zjutraj lahko zasneži tudi v zaledju Obale.

Zvečer in ponoči se bodo padavine od juga spet razširile nad večji del Slovenije. V notranjosti države bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Burja se bo nekoliko okrepila, piše na spletni strani agencije za okolje (Arso).

V večernih urah, med 21. in 23. uro, se bo gladina morja ob slovenski obali dvignila, pri tem pa lahko morje najnižje odseke obale poplavi v višini deset centimetrov.

Valter Grizančič z vremenskega portala Ciklon.si sneženje napoveduje tudi blizu Obale, skoraj z gotovostjo bo zasnežilo v njenem zaledju. "Snežinke se utegnejo pokazati tudi v sosednjem Gradežu, pa večno romantičnih Benetka - deloma same ali v družbi dežja," je dodal.

Preostanek tedna suh, a mrzel

Zbudili se bomo v mrzlo jutro. Najnižje temperature bodo od -1 do -5, na Goriškem in ob morju malo nad 0 °C. Jutri bo oblačno. Ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 °C, pravijo na Arsu.

V torek in sredo bo večinoma suho. Burja se bo sredi tedna okrepila. Otoplitev se nam nasmiha šele ob koncu tedna, "a kaj ko kmalu pride novo poslabšanje. Za zdaj kaže že iz sobote na nedeljo," pravi Grizančič.

Deli novico:

Izolan |  20 .03. 2018 ob  08: 48
Upam da nebo komarjev kot lani.... naj jih vse pobije ta mraz!