Žiga Rustja ima nov videospot za skladbo "Tuj kraj"

Scena

Žiga Rustja, primorski glasbenik in avtor, predstavlja novo skladbo (in videospot zanjo) iz albuma 'Z moje perspektive', ki ga je izdal konec preteklega leta. Skladba 'Tuj kraj' je nekakšen nosilec zvoka plošče in hkrati skladba, ki najbolj nazorno prikazuje Žigino potovanje do prve plošče.

"V refrenu pojem "potujem v tuj kraj, nekam predaleč, da bi mi bilo znano; mogoče še pridem nazaj, pusti mi vrata odprta vsaj malo". Drugače bi to lahko povedal nekako takole: spuščam se v nekaj, kar ne poznam. Če bom spotoma ugotovil, da to ni zame ali da ne zmorem, me vzemite nazaj in ne glejte name kot nekoga, ki ni uspel," o skladbi pravi Žiga sam. A več kot očitno je, da poti nazaj za Žigo ni – sprva z majhnimi koraki je uspešno stopil na pot in začel pisati svojo glasbeno zgodovino.

Kitare v skladbi sta posnela Yan Baray (tudi bas in synth) in Marko Hrvatin, bobne Luka Jeraša.

Videospot je posnel Matevž Kocjan. Zasnova za videospot pa je nastala že ob nastanku skladbe; preprost videospot pušča prostor besedilu skladbe, ki je tokrat v ospredju. 

Žiga Rustja - Glasba z njegove perspektive

Primorskega avtorja in glasbenika, pop kantavtorja z rock pridihom, Žigo Rustjo glasba takorekoč spremlja že vse življenje. Kot otrok je nastopil v videospotu 'Bit' skupine Zmelkoow in odpel del besedila v zborčku, kmalu zatem pa se je z glasbo začel ukvarjati še resneje. Med mnogimi nastopi v raznih zasedbah na glasbenih odrih ter sodelovanju v gledaliških predstavah je odkril smisel za pisanje in skladanje lastnih skladb. Sprva sramežljivo je stopil v svet ustvarjanja glasbe in že s prvimi posnetki prepričal mnoge. 

Album 'Z moje perspektive' je počasi začel dobivati vsebino in obliko pred dvema letoma, ko je Žiga posnel prve takte. Njegov talent in potencial sta kmalu opazila Andrea Flego in Jan Baruca, producenta albuma. Vse skladbe s prvenca so avtorske, navdih zanje pa je Žiga iskal in dobil preprosto v življenju samem. Na albumu tako lahko najdete tudi skladbe, ki ste jih že imeli priložnost slišati na radiih: 'Na kavču', 'Zaprem oči' 'Nisi sam' ter aktualnega 'Tuj kraj'.

Žiga pravi, da je glasba zanj pomembna kot zrak – prisluhnite njegovim stvaritvam in preverite sami, zakaj mu mnogi napovedujejo lepo in uspešno glasbeno prihodnost!

Deli novico:

janez |  02 .04. 2015 ob  17: 51
kaksno uspesno prihodnost? zadnjic sem na muzikobala prebrala, da ni vreden poslušanja...???