ZGRAŽANJE: Zdravnika sta uporabila odrezano nogo

Svet

Indijske oblasti so suspendirale dva zdravnika in sprožile preiskavo, ko se je razvedelo, da so za vzglavje bolniku v eni od bolnišnic uporabili kar odrezano nogo. Oblasti so ukrepale potem, ko so se v javnosti pojavile fotografije bolnika na nosilih, ki mu glavo podpira odrezani ud, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Pacient na nosilih je bil 28-letni Ghanshyam iz indijske zvezne države Uttar Pradesh, ki je bil hudo ranjen v prometni nesreči. Njegovi sorodniki so za lokalno televizijo NDTV povedali, da osebje v bolnišnici ni želelo upoštevati njihove zahteve, da naj mu glavo podprejo z vzglavnikom.

"Ko smo prišli v bolnišnico, smo videli, da so njegovo nogo uporabili za vzglavje," je povedal eden od sorodnikov in dodal, da so nato sorodniki v bližnji trgovini kupili vzglavnik.

V Indiji so državne bolnišnice običajno zelo slabo opremljene, prav tako primanjkuje zdravnikov. Indijska zvezna država Uttar Pradesh z 200 milijoni prebivalci velja za eno od najrevnejših indijskih zveznih držav.

Deli novico:

batman |  13 .03. 2018 ob  04: 05
Zvezna država Uttar Pradesh je ena najbogatejših držav v Indiji. Najrevnejša je Bihar, sledi ji Bengalija.
Poleg tega je trditev, da je neka država na drugem koncu sveta revna, izjemno subjektivna trditev.