ZGODILO SE JE NA PRIMORSKEM: Streljal na merjasca, ustrelil brejo kobilo

Kronika

Lovec je na območju naselja Otlica pri Ajdovščini v torek zvečer streljal na divjega prašiča, a ustrelil brejo kobilo, ki jo je bilo treba potem evtanazirati. Ajdovski policisti so o dogodku že obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta dva lovca v torek zvečer prišla na sled tropu divjih prašičev. Na čistini na dnu manjše doline je eden streljal, a je krogla "iz neznanega razloga" zadela konja. Po strelu je bila kobila sicer še živa, a jo je morala veterinarka kasneje evtanazirati.

Po ocenah lastnikov znaša škoda približno 7000 evrov. Policisti Policijske postaje Ajdovščina pa bodo na podlagi ugotovljenih dejstev podali poročilo na pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, so še sporočili s PU Nova Gorica.

Deli novico:

Mona |  25 .05. 2018 ob  02: 44
Mona je mona
kagumer |  24 .05. 2018 ob  23: 21
Še dobro, da je bila kobila... lahko bi ustrelil otroka ali kogarkoli.
Lovec |  24 .05. 2018 ob  22: 17
Lahko da se je kobila ustrašla in je takrat lovcu tisti trenutek skočila v "kader" za ustrelit merjasca.
raje |  24 .05. 2018 ob  21: 40
-4
eliminirat divje prasce in merjasce kajti to je ze nevzdrzno. koljejo domace pse, unicujejo pridelek, hodijo po dvoriscih odgovor lovskega drustva je ja zivali iscejo hrano, psa so zaklali ker je prosto hodil, saj bo prisla gripa iz madzarske. ma da vas ni sram!