ZGODBA O VELIKI POŽRTVOVALNOSTI ISTRANA: Več dni je vstopal v mrzlo vodo in potrpežljivo čakal na mačka (FOTO, VIDEO)

Istra

Neprofitna nevladna organizacija Prijatelji živali (Prijatelji životinja) s Hrvaške je na družbenem omrežju Facebook delila pretresljivo zgodbo, a s srečnim koncem. Maček Norman je bil namreč več tednov ujet med skalami v rovinjski marini, premočen in premražen, lačen in dehidriran, vse dokler se ni pojavil junak, ki je več dni vstopal v ledeno vodo in potrpežljivo čakal na čudež.

Maček Norman, znani stanovalec marine v Rovinju, je pred tedni izginil. Njegovi hranitelji so po večdnevnem iskanju ugotovili, da je ujet med skalami pod sprehajališčem hotela Park. Prestrašeni Norman je zlezel vse globlje v skale ob promenadi, gasilci in mornarji pa ga v nobenem od številnih poskusov niso uspeli izvleči.

Norman je bil med skalami ujet več tednov. Bil je lačen, podhlajen in dehidriran. Ker je do skal mogoče priti le z morja, je bila edina rešitev vstopiti v mrzlo vodo, priplavati do skal, postaviti šotor in počakati, zgodbo povzemajo Prijatelji živali. A se je reševanje še dodatno zapletlo, ko so ugotovili, da ne morejo le postaviti šotora in oditi, saj bi lahko Norman vanj prišel ob oseki ter ostal v njem ujet, ko bi začelo morje naraščati. "Edini način je bil postaviti šotor ter sedeti in čakati, v upanju, da bo lačni Norman še pravočasno vstopil v šotor. In to ponavljati več dni," so pojasnili.

Za mačka se je "žrtvoval" Mauro Sosić, ki je več dni vstopal v mrzlo vodo, postavil past in potrpežljivo čakal na Normana. V nedeljo popoldne pa je končno zaslišal "najlepši zvok na svetu". "Solze so pričele teči in praznovanje se je začelo! Norman je rešen!" so zapisali Prijatelji živali.

Kot so še pojasnili, je Norman sicer dehidriran in prehlajen, a zdaj zanj skrbijo v rovinjski veterinarski ambulanti Istra Vet, kjer bo ostal, dokler ne bo popolnoma okreval.

"In ko si bo beli modrooki pustolovec povrnil stare moči, bi bilo zaželeno, da bi svojo avanturo nadaljeval v toplem naročju kakšne dobre duše. Preživel je toliko, da preprosto nimajo srca, da bi ga pripeljali nazaj v marino," še piše v objavi na Facebooku, kjer so tudi objavili videoposnetek reševanja.

SPASILI MAČKA KOJI JE TJEDNIMA BIO ZAROBLJEN U STIJENAMA

Od srca zahvaljujemo heroju po imenu Mauro Sošić koji je danima ulazio u hladnu vodu, postavljao lovku i strpljivo čekao da spasi mačka Normana. Isto tako, zahvaljujemo i volonterima SOS Šape Rovinj, vatrogascima, mornarima, zabrinutim građanima i svima ostalima uključenim u spašavanje! <3 Naime, mačak Norman, dobro poznati stanovnik ACI Marina Rovinj, nestao je sa hranilišta te su njegovi hranitelji (s Željkom Temunovicsem na čelu) nakon višednevne potrage shvatili da je zarobljen u stijenama ispod šetnice hotela Park. :( Uplašeni Norman zavlačio se sve dublje i dublje u stijene duž šetališta, a vatrogasci i mornari nisu ga uspjeli izvući niti u jednom od brojnih pokušaja! Norman je tjednima bio zarobljen u stijenama, gladan, pothlađen i dehidriran... Kako je do stijena moguće doći samo iz mora, jedino rješenje bilo je ući u hladnu vodu, zaplivati do stijena, postaviti lovku i čekati. Stvari su se dodatno zakomplicirale kada su shvatili da lovku ne mogu samo postaviti i otići, jer bi Norman mogao ući u nju dok je more nisko i ostati zarobljen u njoj kada bi se more krenulo dizati! Jedini način bio je postaviti lovku i sjediti i čekati, nadati se da će gladni Norman ući u lovku baš u tim trenutcima. I tako danima. Jučer poslijepodne Mauro i volonteri SOS Šape Rovinj napokon su čuli najljepši zvuk na svijetu - „klik“. Krenule su suze i krenulo je slavlje! Norman je spašen! Pothlađen i dehidriran, ali u najboljim rukama, Norman puni baterije u Veterinarska Ambulanta Istra Vet Rovinj, gdje će ostati sve dok se u potpunosti ne oporavi! A jednom kada bijeli avanturist plavih očiju vrati staru snagu, bilo bi poželjno da svoju avanturu nastavi u toplom krilu neke dobre duše. Prošao je kroz toliko toga da jednostavno nemaju srca vratiti ga na hranilište. Dijelite njegovu priču i držite fige, a svakako i pogledajte njegovu fotku u komentarima. <3

Objavil/a Prijatelji životinja dne Ponedeljek, 21. februar 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nisemlevi |  22 .02. 2022 ob  18: 02
Još ima dobrih ljudi...
ManofSteel |  22 .02. 2022 ob  14: 07
Čim več takšnih novic! Bravo majstor