ZGODBA, KI ZBUJA UPANJE: 17-mesečni deček nenadoma prenehal dihati, nato se je zgodil čudežni preobrat

Svet

Iz Splita prihaja topla zgodba, ki zbuja upanje. Mama 17-mesečnega dečka išče štiri ženske, ki so ji pomagale in jo podpirale v težkih trenutkih, ko jo je na smrt skrbelo za zdravje in življenje njenega malega Noeta.

Fotografija je simbolična. 

Deček Noe je imel v torek visoko vročino, zato so ga starši okoli 19.30 odpeljali na otroško urgenco, kjer so ugotovili, da ima virozo in ga poslali domov z nasvetom, naj mu nižajo temperaturo. A na poti domov je Noa prenehal dihati.

"Njegovo telo se je zakrčilo in obrnil je z očmi," je za Slobodno Dalmacijo povedala mama in dodala, da te podobe ni mogla izbiti iz glave.

Njen mož, ki je vozil, je tedaj ustavil avtomobil na Poljički cesti. Za njim so se začeli ustavljati drugi avtomobili, na pomoč pa so jim prihiteli ljudje.

Iz prvega avtomobila so izstopili mladeniči in takoj začeli urejati promet, nato pa stekli čez cesto in ustavili reševalno vozili. Iz drugega avtomobila pa so na pomoč priskočile tri ženske, vzele Noeta v naročje, mu masirale prsi in tolažile njegovo mamo. Vse tri so medicinske sestre, ki so se po izmeni v bolnišnici vračale domov.

Iz tretjega avtomobila je izstopila še ena ženska, medicinska sestra, ki je dopustovala na Hrvaškem, in prav tako pomagala dečku in njegovim staršem.

"Kot da bi jih Bog poslal. Ena od njih me je objela, tolažila, da bo vse v redu. Topla, prijazna ženska. Vse je bilo kot v filmu," je dogajanje opisala mama, ki upa, da se ji bodo ženske iz zgodbe oglasile, da se jim lahko zahvali.

Malčka so hitro odpeljali v bolnišnico, kjer so mu diagnosticirali febrilne krče. Po štirih dneh na oddelku je bil odpuščen, zdaj je popolnoma zdrav, poroča dnevnik.hr

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  03 .09. 2022 ob  13: 37
-18
Mati cepljena. Popolnoma zdrav?