ŽENSKE SE STRINJAJO: Ta stvar naredi moškega izjemno privlačnega

Trendi

Čeprav nekateri to želijo zanikati, je znanost dokazala, da moški, ki kuhajo, čistijo in na splošno bolj sodelujejo v gospodinjskih opravilih, samodejno postanejo privlačnejši za svoje partnerke.

Če želi moški biti bolj privlačen za svojo partnerko, je pametno, da poprime za čistila in rokavice in se loti domačih opravil. Znanstveniki so namreč odkrili, da moški, ki se ukvarjajo z gospodinjskimi opravili, postanejo privlačnejši za ženske. Po zaslugi sociologov Scotta Coltranea in Michele Adams s kalifornijske univerze lahko razložimo, zakaj so moški videti bolj očarljivi, ko pometajo ali obešajo perilo.

Strokovnjaka sta ugotovila, da ženske tiste moške, ki opravljajo več gospodinjih opravil, prepoznajo kot privlačnejše in bolj zaželene. Nista pa edina strokovnjaka, ki sta to ugotovila. Njihove ugotovitve potrjuje tudi Svet modernih družin, ki je poudaril, da so pari, ki si gospodinjska opravila enakomerno delijo, bolj zadovoljni z vsemi vidiki partnerske zveze.

To je potrdil na primer tudi psiholog dr. Gottman, ki se ukvarja z odnosi med partnerji in zakonskim življenjem. Prepričan je, da ženske sodelovanje moža v družini prepoznajo kot znak ljubezni. Poleg tega se ženske ob takšnih partnerjih počutijo bolj spoštovane in tak tip moškega dojemajo kot bolj aktivnega, skrbnega in empatičnega.

Čas stereotipov se je iztekel

Te ugotovitve strokovnjakov so protiargument zastarelemu razmišljanju, da je treba moške, ki opravljajo gospodinjska dela in druga domača opravila, kot so sesanje, menjava plenic dojenčku in kuhanje, šteti za manj možate. 

Dober vzor tudi za fante

V družinah, v katerih prah briše tudi oče, so dečki deležni očetovega zgleda in bodo najverjetneje tudi sami, ko odrastejo bolj aktivni v svoji družini. Študije so tudi pokazale, da se otroci, ki opravljajo gospodinjska dela skupaj z očetom, v šoli bolje razumejo s sovrstniki in razvijejo več prijateljstev kot tisti, ki tega ne počnejo. Poleg tega je manj verjetno, da ne bodo ubogali učiteljev, se neprimerno obnašali pri pouku, bodo depresivni ali se bodo umaknili iz družabnega življenja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  03 .10. 2020 ob  15: 09
Slika je pritegnila marsikatero dekle.Google je naredil raziskavo kaj si ogledujejo moski in zenske po spletu.
Moske je pritegnila slika zenske ki ni skrivala sexualnosti,medtem pa po cem gledajo zenske so bili liki pirata,drakule,bilionarja,kirurga,volkodlaka...posneli so risani film recimo lepotica in zver.
Seveda potem pa je naloga zenske da socializira svojega pirata,ce je prej mahal z sabljo bo treba zdej pospravljat in cistit
bubobubo |  03 .10. 2020 ob  14: 24
človek bi pričakoval glede na sliko, da je govora o tetovažah, ki privlačijo