ŽENSKE LAHKO IZKUSIJO 11 VRST ORGAZMOV: Koliko ste jih že doživele?

Trendi

Da ženske težje doživijo orgazem kot moški, čivkajo že ptički na vejah. Po drugi strani pa lahko ženske doživijo kar 11 različnih vrst orgazma. Jih poznate?

Klitoralni orgazem

Najpogostejši in najpreprostejši način za doseganje orgazma je s pomočjo klitorisa. To je običajno tudi prvi orgazem, ki ga ženska doživi, pravi Vanessa Marin, spolna terapevtka in ustvarjalka spletnega tečaja za ženske orgazme "Finishing school".

Orgazem G točke

Točka Grafenberg, bolj znana kot G-točka, je erogena cona nožnice, katere stimulacija lahko pripelje do orgazma in ženske ejakulacije. Nahaja se vzdolž notranje stene nožnice ali zgornje stene, če ženska leži na hrbtu, vendar se njen položaj lahko razlikuje. G-točka je gobast in grob del, najpogosteje rebraste strukture.

Pred tem je priporočljivo opraviti malo potrebo, saj lahko stimulacija točke G povzroči občutek potrebe po uriniranju in ejakulacijo. Če s partnerjem dosežete orgazem, poiščite idealen položaj, ki stimulira točko G, najpogosteje pa je to v pasjem položaju, pravi Amy Levine, svetovalka za seks.

Mešani orgazem

Takšni orgazmi so kombinacija stimulacije klitorisa in druge stimulacije. Tak orgazem lahko dosežemo, če se hkrati osredotočimo na klitoris in točko G ali bradavičke. Vključite lahko tudi druga področja, ki vam ustrezajo, na primer ušesno mečico ali anus. To povečuje možnosti za mešani orgazem, pravi seksualna terapevtka.

Analni orgazem

Od sprednje stene danke do nožnice so skupni živci, zato spolno vzburjenje dosežemo tudi s stimulacijo danke, pojasnjujejo spolni terapevti in dodajo, da jo je najbolje doseči s stimulacijo v smeri popka, kot pri stimluaciji G točke. Tako imate enako sposobnost stimuliranja tega osrednjega živčnega področja in ne pozabite začeti počasi in z veliko maziva.

Orgazem C točke

Točka C je vaš maternični vrat in vključuje živčne končiče, ki se nahajajo v njem in okoli maternice. Gre za globoko prodiranje, seveda pa je vse odvisno od tega, ali vam to ustreza in kako obdarjen je vaš partner

Bradavice

Nekatere ženske lahko doživijo orgazem samo s stimulacijo bradavic. Glede na študijo, ki jo je objavila revija Men's Health, jih je kar 21 odstotkov od 213 žensk izjavilo, da so v določenem obdobju življenja doživele orgazem samo s spodbujanjem bradavic. Priporočljivo je eksperimentiranje na območju tik nad areolo, za katero mnogi menijo, da je na dotik najbolj občutljiva. Začnite z zunanjimi robovi in ​​počasi krožite proti sredini. 

"Coregazem"

Pojavi se z vadbo, torej zaradi telesne aktivnosti. Tega se ne da naučiti, ampak velja za prirojeno. A tisti, ki to doživljajo, to vidijo bolj kot slabost kot prednost.

Fantazijski orgazem

To lahko doseže zelo majhno število ljudi, vse pa je v glavi. Moč uma nad našo spolnostjo je tako močna, da nekateri lahko dosežejo svoj vrhunec samo z domišljijo. Torej ni dotika, samo fantaziranje. To dosežemo z vizualizacijo scenarijev in telesnih reakcij v kombinaciji z dihalnimi vajami. Osredotočite se na svoje najbolj seksi scenarije in se potopite vanj, predstavljate si dotik in vzdušje.

Orgazem v sanjah

Vsakdo lahko doživi orgazem v spanju. Orgazem se zgodi v možganih, ki so ponoči precej aktivni. Žal je nemogoče vplivati ​​nanj. Zabavni so, ko se zgodijo, vendar jih ne morete umetno ustvariti.

Ženska ejakulacija

Ste vedeli, da je ženska ejakulacija tehnično povsem ločen proces od orgazma? "Squirting" je pogosto del fantazije, ker ga najpogosteje vidimo v pornografiji.

"Ne pozabite, da se pri večini žensk seks začne v možganih," pravi Taylor Sparks, erotična vzgojiteljica in ustanoviteljica OrganicLoven. Začnite z duševnim zapeljevanjem v začetku dneva. Ko pride čas, da se ozračje 'ogreje', se osredotočite na klitoris in nato G-točko. Ko se tlak dvigne, se vam bo zdelo, da morate urinirati - čas je, da uporabite mišice medeničnega dna, pojasnjuje Sparks. Ne stiskajte jih, temveč jih iztisnite, kot da bi pregnali urin. Potrebna je praksa, vendar je izvedljiva. In ne pozabite: ne boste zares urinirali.

Večkratni orgazmi

Ženske imajo srečo in priložnost doživeti več orgazmov zapored.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  25 .04. 2021 ob  18: 54
Nema da nema,clanek brez dlake na jeziku
manemebasat |  25 .04. 2021 ob  15: 04
Najraje imajo tistega ko jim stimuliras tocko G. Ta pa je v ''shoppinG".
alfa |  25 .04. 2021 ob  14: 45
12.vrsta orgazma je pa jackpot dobitek,ki pa je žal zelo redek