ŽENICO V HIŠI NAPADEL ROJ SRŠENOV: Našli so jo nezavestno

Svet

Nekaj deset sršenov je v soboto dopoldne napadlo in pičilo 81-letnico doma, v njeni hiši v Otišiću pri Vrliki na Hrvaškem. Nezavestno je našla ležati soseda. Da bi ženici rešili življenje, so morali gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči uporabiti čebelarsko opremo. Danes so iz bolnišnice sporočili, da ženica dobro okreva, poročajo hrvaški mediji.

81-letnica naj bi zjutraj s sosedi pojedla zajtrk, nato pa odšla proti svojemu domu. Nenadoma so zaslišali njeno vpitje na pomoč. Kot je soseda prišla bliže, je pred hišo zagledala roj sršenov. Takoj se je umaknila in naročila možu naj pokliče gasilce ter reševalce nujne medicinske pomoči. Bila je prepričana, da je ženica umrla, saj ni več slišala njenih krikov.

Gnezdo sršenov naj bi bilo veliko kot avtomobilska guma. Nahajalo se je za okenskim steklom, ženica pa je odšla v nadstropje odpreti okno in naoknice, kar je sršene očitno razdražilo. Gasilci in reševalci so morali uporabiti čebelarsko opremo, ki so jim jo posodili lokalni čebelarji.

81-letnico so našli v spalnici na postelji. Na prsih, hrbtu, rokah in na glavi je imela od 30 do 40 sršenjih pikov. Odpeljali so jo v bolnišnico v Kninu, a danes še vedno ni mogla zapustiti sobe.

Deli novico:

fuj |  21 .08. 2018 ob  13: 52
golazen