"ZELO ZASLUŽENO": Von der Leyen napovedala, Fajon pa pozdravila priporočilo za začetek pristopnih pogajanj z BiH

Slovenija

Zunanja ministrica Tanja Fajon je pozdravila današnjo napoved predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, da bo Bruselj Svetu EU priporočil začetek pristopnih pogajanj z BiH. Zdaj je na voditeljih članic, da dajo končno zeleno luč, je Fajon dodala v odzivu na družbenem omrežju X.

"Kot dolgoletno podpornico integracije BiH v EU me veseli priporočilo Evropske komisije za začetek pristopnih pogajanj z BiH. Zelo zasluženo," je zapisala.

Dodala je, da je zdaj na voditeljih članic, da na vrhu prihodnji teden dajo dokončno zeleno luč za začetek pogajanj. Slovenija bo še naprej odločno podpirala BiH, je zapisala ministrica.

Predsednica komisije Ursula von der Leyen je v današnji razpravi z evropskimi poslanci o pripravah na zasedanje Evropskega sveta napovedala, da bo komisija danes članicam priporočila začetek pristopnih pogajanj z BiH.

Odkar je decembra 2022 prejela status kandidatke za članstvo, je namreč ta država naredila občudovanja korake naprej, je povedala von der Leyen. Pri tem je izpostavila polno uskladitev BiH z evropsko zunanjo in varnostno politiko. Po njenih besedah pa Sarajevo sprejema tudi pomembne zakone in izboljšuje upravljanje migracij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  12 .03. 2024 ob  14: 02
Uršula war der Leyen