ZELKO OSTAJA NA SREDINI FLOTE: Orel v skupni razvrstitvi na 44. mestu

Slovenija

V Gdansku na Poljskem se je evropsko prvenstvo za laserje prevesilo v drugo polovico. Slovenski jadralec Žan Luka Zelko je prvi današnji plov v zlati skupini končal na 50., drugega na 29. mestu, v skupni razvrstitvi pa je v konkurenci 63 jadralcev na 58. mestu.

Njegov reprezentančni kolega Liam Orel je prvi današnji plov v srebrni skupini zaključil na 49. mestu, v skupni razvrstitvi pa je na 44. mestu. V drugem prekinjenem plovu je Koprčan na prvo privetrno oznako prijadral kot dvanajsti, nato pa so prireditelji prekinili tekmovanje zavoljo šibkega vetra.

"Danes smo imeli manj vetra, nekje od 5 do 7 vozlov, in je bilo kar 'zapleteno'. V prvi regati sem imel možnost, da bi prišel do nekoliko boljšega mesta, a sem v prvi orci naredil preveliko napako, da bi se v zlati skupini še uspel prebiti naprej. Ostal sem zadaj, se boril, pridobil nekaj mest in končal, kjer sem," je današnji uvodni plov ocenil Zelko.

"V drugem plovu je bilo veliko bolje, boril sem se od začetka do konca, držal sem se bolj leve strani, žal pa je prav na koncu, tik pred orco, prišel močan sunek vetra z desne, in namesto, da bi obračal bojo med prvimi tremi, sem jo obračal okoli 30 mesta. Pred nami so še štirje plovi, za jutri je napovedan zelo šibak veter in upam, da ga bo dovolj, da izpeljemo oba plova," je še dodal štajerski jadralec.

Po prvem finalnem dnevu v vodstvu ostaja Britanec Michael Beckett, na drugo se je prebil njegov rojak Elliot Hanson, na tretjem pa je Ciprčan Pavlos Kontides.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija