ŽELITE NA PLAŽO V STRUNJANU ALI FIESI TUDI PONOČI? Lahko se vam zgodi to

Piran

Vse več bralcev se na nas obrača z opisi srečanj z varnostniki, v enem primeru hotelskim receptorjem, ki naj bi jih v nočnem času pozivali, naj zapustijo plažo. Tako naj bi na strunjanski plaži, ki jo imajo v najemu Terme Krka, varnostnik skupini mladeničev zaukazal, naj odidejo s plaže. Terme Krka smo prosili za pojasnilo, ali imajo njihovi varnostniki dejansko takšna navodila za nočne obiskovalce ter na kakšni pravni osnovi.

Kot so nam odgovorili v Termah Krka, deluje Talaso Strunjan, obmorsko zdravilišče Term Krka, v okolju zaščitenega krajinskega parka. Za približno 600 metrov dolgo strunjansko plažo oziroma njen del med laguno Stjuža in morjem skrbijo že več desetletij, kot upravljavec plaže pa so dolžni skrbeti za njeno urejenost in varnost obiskovalcev. "Območje plaže je varovano, na njej pa veljajo določena pravila, ki so za obiskovalce navedena v kopališkem redu. Nočni sprehod oziroma prehod plaže ni prepovedan, obiskovalci pa so se dolžni vesti tako, da s svojo aktivnostjo ne motijo okolice," poudarjajo.  

Pri tem opozarjajo, da uporaba njihovih plažnih rekvizitov ponoči ni dovoljena. "Obiskovalce opozarjamo, da uporaba naših plažnih rekvizitov ponoči ni dovoljena in da je kopanje izven uradnega časa delovanja plaže (od 16. junija do 10. septembra 2023, med 10. in 19. uro) na lastno odgovornost."

Indicenta, ki naj bi se zgodil po besedah bralca, sicer ne pojasnjujejo, zato smo ostali brez konkretnega odgovora, kaj se je tiste noči na plaži dogajalo.

Podobno izkušnjo nam je zaupal tudi bralec, ki ga je 'presenetil' receptor hotela v Fiesi in pozval, da naj odide, ker "plačuje hotel koncesijo za plažo občini." Preverili smo, ali bi bilo mogoče, da bi receptor na tak pravno laični način reagiral na prisotnost zunanjih obiskovalcev 'hotelske' plaže ali pa gre morda samo za nesporazum.

V hotelu Barbara pojasnjujejo: "Drži, da imamo v nočnem času v hotelu vedno prisotno osebo (nočni receptor), ki med drugim tudi skrbi za pregled dogajanja v bližnji okolici hotela. Nikoli do sedaj nismo nikomur onemogočili dostopa do plaže ali do morja."

Dodali so tudi, da bodo v primeru konkretnih podatkov preverili vse okoliščine. "Uradno stališče hotela Barbara v Fiesi je, da so vsi dobrodošli pri koriščenju tako naravnih danosti, ki jih zaliv Fiesa omogoča, kot tudi vseh dodatnih storitev, ki jih vsem gostom in obiskovalcem nudimo znotraj hotelske dejavnosti," je zapisal direktor hotela Andrej Vuk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  02 .07. 2023 ob  02: 01
14
V Fiesi sem se leta hodil potapljat ponoči in se je večkrat zgodilo, da si je varnostnik jemal več pooblastil, kot jih je imel.
Mogoče se kdo tako počuti bolj pomembnega a se večinoma da na prijazen način rešit zadevo.
Se pa najde tudi kakšna trda glava od varnostnika, ki noče razumet in grozi s policijo - pa naj jih pokliče, da mu povejo kakšna pooblastila ima.
Enkrat sem tudi sam poklical na 113, povedal policaju kakšen problem imam in ga zaprosil, naj razloži varnostniku ter dal telefon varnostniku.
nylarazgotra |  01 .07. 2023 ob  14: 22
29
Glede na to, da eni ljudje nimajo mej in zdrave pameti je čisto v redu da so varnostniki in pregledujejo kaj se dogaja. Dosti slabih stvari se dogaja v zadnja leta. Varnost je varnost.
vseved |  01 .07. 2023 ob  11: 20
37
Če ne delaš kravala in razbijaš ti nobeden nič ne reče.