ŽELEZNIŠKA NESREČA V PREDORU HRASTOVLJE: Iztirilo šest vagonov, uhaja kerozin

Kronika

Ob 14.47 je na železniški progi Ljubljana–Koper v predoru Hrastovlje v Občini Koper iztirilo šest vagonov tovornega vlaka. Iz dveh cistern uhaja kerozin, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje. Na kraju dogodka posredujejo gasilci JZ GB Koper, sestal se je tudi občinski štab Civilne zaščite. O dogodku so obvestili pristojne službe.

Fotografija je simbolična.

V nesreči nihče ni bil poškodovan, je za STA potrdil predstavnik policijske uprave Koper Dimitrij Marušič. V Slovenskih železnicah bodo po ugotovitvi škode poskušali čim prej ponovno vzpostaviti promet na progi. Kot je za STA pojasnil Marušič, vzrok nesreče še ni znan, saj ogled kraja še poteka in so pristojne službe na samem kraju dogodka. Po prvih informacijah naj bi iz poškodovanih vagonov iztekel kerozin.

Tudi generalni dirketor Slovenskih železnic Dušan Mes je za STA potrdil iztirjenje vagonov. "Zdaj delamo vse, da se to čim prej sanira, se pravi da se odstranijo tisti vagoni, ki so nepoškodovani, iz tistih poškodovanih pa, da se čim prej prečrpa gorivo," je dodal. Po tem si bodo ogledali obseg škode, nakar bodo poskusili ponovno vzpostaviti pretočnost proge. Kdaj bo spet mogoče vzpostaviti promet na omenjeni železniški progi, Mes ta čas še ni mogel oceniti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  25 .06. 2019 ob  22: 33
KEROZIN
kokodek |  25 .06. 2019 ob  22: 04
na špini bo tekla nafta, mi pa bomo žejni vode.....groza!!!!!!