ZELENSKI UDELEŽEN V PROMETNI NESREČI: V njegovo vozilo trčil drug avto

Kronika

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je bil v sredo ob vračanju z obiska v regiji Harkov udeležen v prometni nesreči, ko je v vozilo, v katerem se je prevažal skozi Kijev, trčil drug avto. Zelenski v nesreči ni bil huje poškodovan, je davi sporočil njegov tiskovni predstavnik in dodal, da bodo okoliščine nesreče preiskali policisti.

"V Kijevu je osebni avtomobil trčil v avtomobil ukrajinskega predsednika in več spremljevalnih vozil," je v izjavi na Facebooku zapisal predsednikov tiskovni predstavnik Sergej Nikiforov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dodal je, da Zelenski ni bil huje poškodovan in da bodo okoliščine nesreče preiskali policisti.

У Києві сталося зіткнення легковика з автівкою Президента України та машинами супроводу. Медики, що супроводжують Главу...

Posted by Sergii Nykyforov on Wednesday, September 14, 2022

V rednem večernem nagovoru je Zelenski povedal, da se je ravno vrnil z obiska regije Harkov, kjer je ukrajinska vojska v okviru obsežnega protinapada nedavno ponovno zavzela precej ozemlja. Ob tem je izpostavil, da je osvobojena "skoraj celotna regija".

"To je bil premik naših vojakov brez primere - Ukrajinci so ponovno uspeli narediti to, kar se je mnogim zdelo nemogoče," je o nedavnih uspehih ukrajinske vojske dejal Zelenski.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija