ZELENSKI NAPOVEDUJE VOJNO NA BALKANU: "Verjemite mi, imam informacije"

Svet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dejal, da bi moral svet več pozornosti nameniti situaciji na Balkanu, ker po njegovih besedah obstajajo informacije, da Rusija načrtuje začeti vojno, da preusmerila pozornost iz Ukrajine, poroča portal Index.

"Rusija bi lahko ustvarila nove krize na Balkanu in v Moldaviji, da bi preusmerila pozornost sveta iz vojne v Ukrajini," je dejal Zelenski. "Danes vsi govorijo o krizi na Bližnjem vzhodu. Ampak, kot sem že dejal, to ni včerajšnji problem niti predvčerajšnji. Vsi vedo za to neprestano vojno, vendar je nihče ne želi končati. To je eksplozija na Bližnjem vzhodu, za tem stoji Rusija, prepričani smo, da s svojim zaveznikom Iranom."

"Preusmerite pozornost na Balkan. Verjemite mi, dobivamo informacije. Rusija ima dolgoročno načrt: Bližnji vzhod, naslednji bo Balkan. Če partnerji zdaj ne bodo storili ničesar, bo spet prišlo do eksplozij, in spet. To ni novost. Rusija bo poskrbela, da bo ena balkanska država prišla v vojno z drugo," je dejal Zelenski.

Opozoril je tudi na situacijo v Moldaviji: "Rusi želijo pokazati, da v Moldaviji nekaj ni v redu z volitvami. Razglasiti volitve za neustavne. Ponovno zrušiti sedanjo vlado, ki je proevropska."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  17 .11. 2023 ob  16: 51
No ja, napoved vojne na Balkanu je bistveno bolj varna kot napoved miru in prosperitete tamkajšnjih ljudstev.
 |  17 .11. 2023 ob  11: 51
Zelenski je del kriminalne združbe vojnih dobičkarjev.
JKDWingChun |  17 .11. 2023 ob  10: 29
Našmrkani narkomanski psihopat
Martin Kacur |  16 .11. 2023 ob  18: 33
25
Zdaj bi pa že bil čas, da zaključi to "vojno". Al naj zmaga ali se zmeni z Rusi. Cel čas samo nekaj pimpla in teži za pomoč. Sam naj kaj naredi.
manemebasat |  16 .11. 2023 ob  17: 07
30
Mona prekleta marioneta americanov, kreten zakokainan!