ZELENI KRAS VABI: Veliko zanimanja za treking z opazovanjem medveda

Slovenija

V prvih petih mesecih letos so na območju Regionalne destinacijske organizacije (RDO) Postojnska jama - Zeleni kras zabeležili 52.000 nočitev, kar je za četrtino več kot v enakem obdobju lani oziroma toliko kot v celotnem 2010. K temu so pripomogle številne aktivnosti v v Primorsko-notranjski regiji, ki nadgrajujejo ponudbo krajev s tega območja.

Do konca leta naj bi število nočitev v regiji, ki zajema območje občin Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška Dolina, Pivka in Postojna, doseglo 250.000, je na predstavitvi turističnega razvoja povedal vodja RDO Postojnska jama - Zeleni kras Dejan Iskra.

Med gosti je še vedno od 85 in 89 odstotkov tujcev, največ nočitev (74 odstotkov) in prihodov (81 odstotkov) pa beležijo v Postojni. Največ domačih gostov, kar 46 odstotkov, gostijo v Cerknici.

Omenjena organizacija je po besedah Iskre okrepila delo na področju agencijskih dejavnosti in organizacije potovanj, organizacije in izvedbe izobraževanj in delavnic, razvoja novih turističnih produktov in promocijskih aktivnosti.

Med njihovimi turističnimi produkti so večjega zanimanja deležni projekti Krasni svet čudes, Via Dinarica, Kolesarska pot Medvedova dežela, precej je tudi povpraševanja po gozdnemu trekingu z opazovanjem medveda.

"V kratkem bodo kot novosti v ponudbi tudi butične skrivne večerje na Zelenem krasu ter turistični programi pohodništva, kolesarstva in doživetja narave, ki predstavljajo vse bolj priljubljen način preživljanja prostega časa," je povedal Iskra. Prepričan je, da pristna in avtohtona ponudba vselej prepriča obiskovalca željnega novih doživetij, tako kulinaričnih kot tudi čutnih in doživljajskih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija