ŽE TRETJIČ V DVEH TEDNIH: Spet zagorelo v skladišču podjetja za predelavo odpadkov (FOTO)

Kronika

V skladišču mariborskega podjetja za predelavo odpadkov Surovina je nekaj pred 4. uro zagorelo. Gasilci so požar do okoli 7.30 pogasili. Zagorelo je okoli 200 kubičnih metrov odpadkov, so povedali v Gasilski brigadi Maribor.

Mariborski poklicni gasilci so požar gasili s štirimi vozili, aktivirali so še gasilce iz dveh prostovoljnih gasilskih društev. Zakaj je zagorelo, še ni znano, med možnostmi je samovžig, je povedal vodja intervencije Jernej Kelbič z Gasilske brigade Maribor.

Po doslej znanih informacijah materialna škoda ni nastala, so povedali na Policijski upravi Maribor in dodali, da o dogodku še zbirajo obvestila.

To je že tretji požar v Surovini v manj kot dveh tednih. 18. septembra zvečer je prišlo do samovžiga približno 120 kubičnih metrov nenevarnih odpadkov. Tri dni kasneje so znova zagoreli nenevarni odpadki, gorelo je na površini okoli 150 kvadratnih metrov.

Po poročanju časnika Večer je med prebivalci Teznega, kjer ima prostore Surovina, že veliko slabe volje. Tokrat naj bi goreli plastični odpadki, navaja časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija