ŽE TA TEDEN V TRŽAŠKE TRGOVINE IN NA TERASE LOKALOV BREZ PCT: To je datum, ko Italija ukinja maske v zaprtih prostorih

Trst

S petkom oziroma začetkom aprila bo Italija sprostila določene omejitve, ki so veljale v času pandemije. Najprej bodo odpravili super covidno potrdilo oziroma PC pogoj za dostop do ljudi, ki so starejši od 50 let. PC pogoj ne bo več potreben za zaposlene oziroma za vstop v službene prostore. Ob stiku z okuženo osebo ne bodo več odrejali karantene.

Od petka bo v Italiji za vstop na delovno mesto in v notranjost lokalov potrebno izpolnjevati PCT pogoj. Covidnega potrdila oziroma izpolnjevanja pogoja PCT ne bodo več zahtevali na javnih prevozih (bo pa še do konca aprila potrebno nositi masko), na uradih javne uprave, v trgovinah, na bankah, poštah in na terasah lokalov. PCT pogoj bo obvezen na stadionih, kjer bodo na razpolago vsi sedeži.

Do konca aprila bo potrebno izpolnjevati pogoj PCT za vstop v menze, za udeležbo na javnih razpisih, za obiske v zaporu in potovanja na daljše razdalje. PC pogoj pa bo še obvezen v centrih dobrega počutja, v igralnicah, diskotekah, na kongresih in športnih prireditvah v zaprtih prostorih.

Od 1. maja zaščitna maska v zaprtih prostorih ne bo več obvezna.

Od 15. junija cepljenje ne bo več obvezno za zaposlene v šolstvu, vojski, policiji, zaporih, za reševalce in za osebje nacionalne agencije za kibernetsko varnost. Cepljenje bo obvezno še do konca leta za zdravstvene delavce in zaposlene v domovih za starejše občane.

S koncem junija Italija ukinja delo na daljavo v zasebnih podjetjih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija