ŽE NA PRVI TEKMI SO "ŠLI NA NOŽ": Po boju za vsako žogo Koprčani izgubili v prestolnici

Koper

Rokometaši LL Grosist Slovana so v uvodnem krogu lige NLB premagali Koper s 25:23 (11:12).

Na Kodeljevem se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, po izenačenem boju pa so smetano pobrali Ljubljančani. Obračun so bolje pričeli izbranci domačega trenerja Aleša Repine, po njihovem vodstvu s 6:3 pa so pobudo prevzeli Primorci in jih v 21. minuti tudi ujeli (7:7). Varovanci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so imeli zadeve pod nadzorom do 41. minute, ko je bilo 20:17. Nato so vajeti igre v svoje roke znova vzeli Ljubljančani in v naslednjih treh minutah po delnem izidu 3:0 tekmo postavili v začetno izhodišče.

Do konca obračuna se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, v izjemno napetem obračunu pa so gostitelji dobri dve minuti pred koncem po golu Aleksa Tufegdžića povedli s 23:22.

Koprčani so po minuti odmora zapravili napad za izenačenje, po golu Miha Kotarja so Moščani povedli s 24:22, prednost pa zadržali do zadnjega zvoka sirene.

Tener Koprčanov je bil po porazu zadovoljen s pokazano igro. "Dobro. Prava prvoligaška tekma. Mislim, da so moji fantje, kljub temu, da smo tekmo izgubili, prikazali eno lepo predstavo. Imamo sicer še vedno težave s poškodbami, kar se nam pozna, ampak to ni pomembno! Gremo naprej na naslednjo tekmo, ki je doma v Kopru!" je povedal Rapotec.

Zasedba iz Kopra bo v prihodnjem krogu gostila Riko Ribnico, ekipa iz Ljubljane pa bo gostovala v Ormožu.


* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 52, sodnika: Igor in Dejan Ivančič.
* LL Grosist Slovan: Grudnik, Selaković, Čaušević 1, Serdinšek-Ekart, Gabrieri, Dragar, Tufegdžić 5 (2), Topolovec 4 (2), Lipovac, Miklavec 1, Lešek, Stopar, Martinović 2, Kotar 5, Sanković 5, Turnšek 2.
* Koper: Jelovčan, Logar, Špruk 4, Žagar 4, Pavlović 2, Furlan, Poklar 3 (1), Konjević, Makovec, Moljk 3, Vujović, Smolnik 4 (3), Muminović, Makuc 1, Kete, Breznikar 2.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 5 (4), Koper 6 (4).
* Izključitve: LL Grosist Slovan 10, Koper 14 minut.
* Rdeči karton: Pavlović (56.).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija