ŽE ČETRTO NAKAZILO PONUDNIKOM NASTANITEV: Toliko denarja so Slovenci prinesli domačemu turizmu z vavčerji

Slovenija

Finančna uprava RS (Furs) bo danes ponudnikom turističnih nastanitev nakazala skupno 21,4 milijona evrov. Za toliko je bilo namreč unovčenih turističnih bonov od 1. do 15. avgusta. Gre za četrto nakazilo ponudnikom turističnih storitev; naslednje nakazilo bo sredi meseca septembra, so sporočili s Fursa.

Portorož

Na finančni upravi so ob tem spomnili na zakonska določila, da mora Furs za bone, unovčene od 1. do 15. dne v mesecu, izplačilo vrednosti unovčenih sredstev opraviti do zadnjega dne v mesecu, za bone, unovčene od 16. do zadnjega dne v mesecu, pa do 15. dne v naslednjem mesecu. Izplačilo sredstev nikakor ne sme trajati več kot 30 dni.

Od 19. junija do 23. avgusta je pri ponudnikih turističnih namestitev bon delno ali v celoti unovčilo 511.554 upravičencev, kar je 25 odstotkov vseh upravičencev, je v torek objavil Furs. Unovčenih je bilo za 69,8 milijona evrov bonov, kar je 19,6 odstotka celotne vrednosti.

Povprečna vrednost unovčenega bona znaša 136,43 evra, povprečna starost upravičencev, ki so bone izkoristili, pa 38,4 leta. V več delih je bone uporabilo 79.340 upravičencev, 55.754 upravičencev v povprečni starosti 64,3 leta pa je bon preneslo na družinske člane.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija