ZDRAVNIŠKA STAVKA V BOLNIŠNICI IZOLA: Do danes odpovedanih prek 500 ambulantnih pregledov in 55 nenujnih posegov

Izola

Najdaljša zdravniška stavka v zgodovini Slovenije še kar traja. Do danes je bilo v Splošni bolnišnici (SB) Izola odpovedanih nekaj prek 500 ambulantnih pregledov in 55 nenujnih posegov. Soglasje za nadurno delo je umaknilo 71 zdravnikov, kar je nekaj pod 60 odstotkov vseh specialistov.

Po podatkih, ki so nam jih sporočili iz Splošne bolnišnice Izola, je bilo v času stavke od 15. januarja do danes odpovedanih nekaj prek 500 ambulantnih pregledov in 55 nenujnih posegov.

"Soglasje za nadurno delo je umaknilo 71 zdravnikov, kar je nekaj pod 60 odstotkov vseh specialistov," navajajo. Večina soglasij je bila umaknjenih s strani zdravnikov specialistov, razporejenih znotraj večine bolnišničnih dejavnosti.

Kot so zapisali v odgovoru na naša vprašanja, "preklic soglasij za delo pri drugih delodajalcih ni predviden, bo pa takšno delo otežkočeno, v kolikor se bomo odločili za drugačno organizacijo dela", je v odgovoru poudaril strokovni direktor SB Izola dr. Tomaž Gantar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  20 .02. 2024 ob  19: 04
16
ma kaj so krivi pacjenti za njihove probleme? Ena vergonja od teh dohtarjev so falili meštjer bi mogli it za menedžerje
kokodek |  20 .02. 2024 ob  14: 31
31
na delodajalcu je, da prekliče soglasja za delo drugje!!! v gospodarstvu ni šans, da enako delo opravljaš pri konkurenci...ta člen je treba črtati iz zakona!!!!