ZDRAVNIŠKA STAVKA ODMEVA TUDI NA OBALI: V Valdoltri doslej opravili 13 odstotkov manj operacij

Ankaran

Zdravniška stavka se nadaljuje. V prvih treh tednih stavke so v Ortopedski bolnišnici Valdoltra opravili za 13 odstotkov manj operativnih posegov ter za 24 odstotkov manj prvih pregledov. Soglasja za nadurno delo je umaknilo 31 zdravnikov.

Po podatkih, ki so nam jih sporočili iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra, je bilo v času zdravniške stavke, torej od 15. januarja do 4. februarja, opravljeno za 13 odstotkov oziroma 42 manj operativnih posegov ter 24 odstotkov oziroma 220 manj prvih pregledov

Soglasje za nadurno delo je umaknilo 31 zdravnikov.

Tako kot v večini drugih slovenskih bolnišnic odločitve glede preklica soglasja za delo zdravnikov pri drugih delodajalcih še niso prejeli. Kot so navedli v odgovoru na naša vprašanja, "soglasja veljajo le za izvajanje specialistične ambulantne dejavnosti v drugih ustanovah javnega zdravstva, kar pomeni za javno mrežo, medtem ko nihče od zdravnikov nima soglasja za izvajanje operativnih posegov v drugih ustanovah. Slednje izvajajo naši zdravniki izključno v Ortopedski bolnišnica Valdoltra," poudarjajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija