ZDRAVNIK OPROŠČEN OBTOŽB ZA 14 UMOROV: Namerno naj bi jim povečal odmerke zdravila

Kronika

Porota v ameriški zvezni državi Ohio je zdravnika Williama Husla oprostila obtožnice, ki mu je očitala 14 umorov. Zdravnik naj bi neozdravljivo bolnim pacientom v obdobju od 2015 do 2018 pri vsaj 14 pacientih namerno povečal odmerke zdravila proti bolečinam fentanil, pri čemer se je zavedal posledic, so trdili tožilci.

William Husel med branjem sodbe.

Tožilci so pred poroto zaslišali kar 53 prič, med njimi zdravnike in druge strokovnjake, ki so potrdili, da je Huslovo početje pospešilo smrt pacientov.

Pričali so tudi družinski člani umrlih pacientov, obramba pa je dala na klop le eno pričo – anestezista, ki je potrdil, da so ljudje umirali zaradi njihovih zdravstvenih težav, ne pa zaradi Husla.

Porota je zasedala teden dni in ni mogla priti do soglasne odločitve. Sodnik jim je svetoval, da se morebiti lahko poenotijo glede obtožbe poskusov umorov, na koncu pa so se odločili, da zdravnika ne bodo poslali v zapor.

Bolnišnica Mount Carmel je Husla odpustila, poleg njega pa še 23 zdravstvenih delavcev. Sorodnikom umrlih je potem plačala skupaj 16,7 milijona dolarjev, nekaj tožb pa se nadaljuje.

BONUS VIDEO: S čim je bila onesnažena Rižana, smo priča ekološki katastrofi? 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  21 .04. 2022 ob  10: 25
Zdravnik ni ravnal eticno in prav da so ga odpustili,ce pa bi sam lezal na postli z nobeno prihodnostjo in se veselil trenutka samo ko mi medicinska sestra zamenja plenice bi kar sam skocu cez okno ampak res zdravniki bi mogli delat po pravilih in ni prav kar je naredu bogim ljudem