ZDRAVNIK NAPADEL MEDICINSKO SESTRO: "Prijel me je za vrat, stisnil in vrgel na tla"

Kronika

Zgodilo naj bi se minuli petek v eni od pediatričnih ambulant na območju Zagreba. Medicinska sestra, ki jo je fizično napadel zdravnik, ima zlomljeno roko.

"Hočeš, da te zadavim," naj bi rekel zdravnik specialist medicinski sestri, jo prijel za vrat, stisnil in vrgel na tla. Vse to pred očmi majhnih otrok in njihovih mater v čakalnici. Na srečo sta bila prisotna tudi dva očeta, ki sta zdravnika obvladala, medicinska sestra pa je pobegnila v ambulanto. Ima zlomljeno roko in kot je povedala za hrvaške medije, nekaj dni po dogodku še vedno ne more priti h sebi.

Napadena gospa je medicinska sestra že 35 let. Minuli petek naj bi v ambulanto najprej prišla soproga nasilnega zdravnika – po opravičilo za otroka. Tistega dne naj bi bila v čakalnici kar velika gneča, zdravnikova soproga pa naj bi vstopila v ordinacijo zelo nezadovoljna, ker ni mogla ravno v tistem trenutku dobiti opravičila.

"Rekla sem ji naj počaka zdravnico, ker otrok ni bil pred tem na pregledu. Vendar ni počakala, ampak je odšla," je povedala za medije žrtev napada. Okoli 19.00, ko je zaklepala zunanja vrata, je bilo v čakalnici še šest malčkov v spremstvu svojih staršev, nekdo pa je panično zvonil na vhodu in ni prenehal. Ko je šla odpret, je tam stal zdravnik skupaj s soprogo in otrokom in pričel vpiti nanjo, nato pa jo je zgrabil za vrat.

Policisti so dogodek potrdili in za medije povedali, da je zdravnik v policijskem pridržanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija