ZDRAVNICA ZAPREPAŠČENA NAD 'ČLOVEŠKO NEUMNOSTJO': "Morda je najbolje, da medicino ukinemo in se vrnemo k vračem in lovu na čarovnice"

Slovenija

Na družbenem omrežju je zaokrožil še en zapis zdravnice - pediatrinje in otroške diabetologinje Nataše Bratina, ki se je v prvem valu epidemije samoizolirala od socialnih omrežij. Preden stori še enkrat isto, se je odločila na svojem Facebook profilu še zadnjič nagovoriti tiste, ki menijo, da je covid-19 izmišljen in da v zdravstvu ne delajo dovolj. 

"In zdaj bom poslušala, da smo zdravniki mazači, koristoljubci, da nam je samo za denar, da lenarimo. Tega si ne smemo dovoliti - niti en pripravnik ni lenuh, specializantje delajo ogromno, in ko postaneš specialist nemalokrat delaš še več, se učiš naprej, odmora ni!" je zapisala.

Kot pravi, je sama že od malih nog vedela, da bo zdravnica in druge opcije zanjo ni bilo. "In prišel je prvi letnik, pa drugi in tretji ... Izpit za izpitom - anatomija, biofizika, biokemija, pafi, nevrologija. Mi smo jih imeli 42. Za vsak izpit si se pripravljal s sedenjem na predavanjih, prisotnostjo na vajah, dolgotrajnim študijem, literatura - slovenske ni bilo, nemška, angleška, ameriška, učbeniki s 500 in več stranmi." Potem je sledilo pripravništvo, po njem pa še magisterij, doktorat, asistentua, docentura, profesura. 

Na očitke tistih, ki trdijo, da mikrobiološki testi nič ne pomenijo, da zdravniki lažejo, da je covid izmišljotina, katere namen je uničiti slovensko gospodarstvo in da z merjenjem temperature z infrardečim termometrom "skurijo hipofize", da maske škodijo zdravju, ker povzročajo propad možganov in celo, da z jemanjem brisov vstavljajo ljudem čipe v glavo, je zdravnica cinično zapisala naslednje: "Ker medicina temelji na napačnih dokazih je morda najbolje, da jo ukinemo ter se vrnemo h koreninam - vračem, lovu na čarovnice, umiranju za davico ali pljučnico, vrnejo se lahko kuga in lepra, tuberkuloza".

Napovedala pa je tudi ponoven izklop od socialnih omrežij, med drugim tudi zato, da se še nanjo ne vsuje plaz negativizma, kot se je to zgodilo njenim kolegom. Kot pravi, gre v "private lockdown pred človeško neumnostjo!" Za to pa ima pripravljen kup knjig in dobro glasbo, "zraven pa upanje, da se pred okužbo ščitim tako dobro, da bom lahko še naprej skrbela za svoje paciente, dežurala in če bo potrebno - poskrbela tudi za vas".

Pred časom sem se že predstavila - sem Nataša Bratina, zdravnica, pediatrinja, otroška diabetologinja. In v prvem valu...

Objavil/a Nataša Bratina dne Četrtek, 22. oktober 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .10. 2020 ob  14: 25
nekoč so zdravili s pijavkami, a glede na to, da jih imamo na oblasti, se je izkazalo, da to ne pomaga. komaj čakam prelet avionov.
Kukurux |  23 .10. 2020 ob  18: 57
Socialna omrezja so primer populizma kjer ni pomembna vsebina in se strokovnost odriva vstran.
Pomemben faktor igra popularnost v obliki lajkov in komentarjev torej mnozica oblikuje tvoje misli in objave skozi odobravanje.