'ZDRAVILEC' DOKTOR OSKAR NAJ BI BIL MAZAČ IN ODERUH: Več tisoč evrov za trimesečno zdravljenje

Kronika

Na novogoriškem okrožnem sodišču je nekaj let po tistem, ko so razkrili sporna ravnanja doktorja Oskarja, kot so imenovali 62-letnega Hrvata Franja Keleminovića, danes potekal predobravnavni narok. Obtoženi naj bi za večje vsote denarja zdravil več ljudi, obtožnica pa ga bremeni mazaštva in oderuštva. Keleminović krivde ni priznal.

Njegov zagovornik Roman Završek je vložil več dokaznih predlogov, ki pa jih je sodnik Igor Majnik večinoma zavrgel.

Novogoriški policisti so pred tremi leti izsledili takrat 59-letnega Hrvata, ki naj bi z oderuštvom in mazaštvom izkoriščal stisko hudo bolnih in njihovih svojcev, ob tem pa dobro služil. Marca 2015 so mu odvzeli prostost in ga privedli k preiskovalnemu sodniku novogoriškega sodišča.

Med samim preiskovalnim postopkom so kriminalisti pozvali vse, ki so imeli stike z doktorjem Oskarjem, naj jim zaupajo svoje zgodbe in izkušnje. Tožilstvo je v času preiskave dobilo nove dokaze in zato predlagalo razširitev preiskave.

Tako so med drugim ugotovili, da doktor Oskar ni imel ustrezne poklicne kvalifikacije niti licence za opravljanje tovrstne dejavnosti, ki je ni prijavil. Zdravilsko dejavnost je izvajal s čaji, napitki in praški ter z njimi ljudem pomagal pri zdravljenju različnih oblik raka in drugih hujših bolezni.

Nezakonito zdravilsko dejavnost naj bi po vsej Sloveniji izvajal več kot deset let, je ugotovilo tožilstvo. Njegove metode zdravljenja so pri določenih bolnikih uspele, pri drugih nekoliko slabše, zato je moški iz okolice Nove Gorice zoper njega vložil kazensko ovadbo. Za trimesečno zdravljenje naj bi bolniki odšteli tudi po več tisoč evrov.

Sojenje naj bi se nadaljevalo še pred poletjem, sodišče namreč čaka na določene dokumente iz Ukrajine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija