ZDAJ JE URADNO: Tom Hanks in njegova soproga postala grška državljana (FOTO)

Svet

Tom Hanks in Rita Wilson sta zdaj uradno državljana Grčije, je na Instagramu razkril grški premier Kyriakos Mitsotakis, danes poroča Daily mail.

Premier je v soboto zvečer delil fotografijo s svojo ženo Marevo Grabowski, 64-letnim Hanksom in njegovo 63-letno ženo Rito. Na fotografiji je videti, kako igralca držita v rokah svoja nova grška potna lista, Mitsotakis pa je navedel, da sta zdaj oba "ponosna grška državljana".

Zakonca sicer že leta dopustujeta v Grčiji, Ritina mati Dorothea Tzigkou pa se je rodila v Albaniji blizu grške meje. Par je v začetku tega meseca praznoval Hanksonov 64. rojstni dan na otoku Paros v Grčiji. Grčija je državljanstvo razširila tudi na celotno družino Hanks, vključno z njegovimi štirimi otroki.

View this post on Instagram

@ritawilson @tomhanks are now proud Greek citizens! ????????????

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) on

Hanksova imata v Grčiji dve nepremičnini. Leta 2004 sta kupila zemljišče na grškem otoku Antiparos, kjer sta zgradila razkošno vilo. Leta 2018 sta kupila še drugi dom v Grčiji, na območju Skale na grškem otoku Patmos.

Decembra 2019 je grški predsednik Prokopis Pavlopoulos Hanksu podelil častno grško državljanstvo, za njegove zasluge pri promociji države.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija