ZD PIRAN PO 40 LETIH VENDARLE DO DVIGALA: Zdaj se tako mudi, da so začasno celo prekinili zdravniško oskrbo

Piran

Želje občank in občanov Pirana bodo vsaj v tem primeru vendarle uslišane. Zdravstvena ustanova na Cankarjevem nabrežju bo predvidoma septembra, po najmanj 40 letih delovanja brez njega, dobila dvigalo. Skupna vrednost investicije je z vključenim DDV-jem ocenjena na dobrih 177.000 evrov, pri čemer bo nekaj več kot 35 tisočakov sofinanciralo ministrstvo za zdravje.

V Piranu so se za dvigalo odločili, da bi olajšali dostop do zdravstvenih storitev osebam z gibalnimi omejitvami in ranljivim skupinam ter reševalni ekipi za prevoze pacientov na nosilih reševalnega vozila. Merilo bo 2,10 krat 1,10 metra.

Proračunska postavka "dvigalo v ZD Piran" je bila po navedbah piranske občine umeščena v občinski proračun že več let zapored. Po dolgih letih prizadevanj za postavitev dvigala pa bo končno porabljena v namen, za katerega je bila načrtovana. Občina je javno naročilo sicer izvedla že v lanskem letu, a nobena od prejetih ponudb ni bila sprejemljiva.

Dela za investicijo, ki bo predvidoma zaključena septembra, že potekajo. To za obiskovalce zdravstvenega doma v praksi pomeni, da je zdravstvena oskrba zagotovljena samo v dopoldanskem času, "saj vrtanje jaška in prebijanje sten poleg prahu povzročata tudi hrup, ki otežuje delo zdravnikov. Zato, da bi bila dela dokončana pravočasno oz. v roku so predprejšnji teden celo popolnoma prekinili z zdravniško oskrbo", pojasnjujejo na občini. 

Kot še navajajo, poseg ne bo vplival na zunanjo podobo zgradbe zdravstvenega doma. Vgradnja dvigala namreč poteka v notranjosti stavbe, ob glavnem stopnišču.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija