ZBUDILI SMO SE V MRZLO JUTRO: Hladno vreme se bo nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh

Slovenija

Potem ko sta sneg in izrazita ohladitev v torek skoraj po vsej državi poskrbela za še nekaj zimskega vzdušja, se bo hladno vreme nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Zlasti jutra bodo zelo mrzla za ta čas, povsod po državi bo danes in v četrtek možna pozeba. Petkovo bo manj mrzlo, predvsem v notranjosti bo še možna pozeba, napovedujejo na Arsu.

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) se bo po torkovi spomladanski snežni pošiljki ponoči povsod zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -3, ob morju bo okoli ledišča. V alpskih dolinah ter v mraziščih Notranjske in Kočevske pa bodo lahko namerili celo do okoli -12 stopinj Celzija.

Dnevne temperature bodo prijaznejše, segle naj bi vse do devet, na Primorskem do okoli 11 stopinj Celzija. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale kratkotrajne, predvsem snežne plohe. Sodeč po napovedi Arsa se bodo dnevne temperature v notranjosti države proti koncu tedna spet približale 15 stopinjam Celzija, izrazitejše otoplitve pa do sredine meseca po trenutnih kazalcih še ni pričakovati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija