ZBOGOM, STARI KADRI, DAMI NA VRH KOPRSKE IN ZDAJ ŠE PIRANSKE SD: Bo ženska sila poskrbela za občutnejše spremembe?

Slovenija

Potem ko je marca letos prevzela vodenje koprske stranke SD Natalija Gulič, se je dober mesec dni zatem na čelo piranske stranke Socialnih demokratov zavihtela še Meira Hot. Kot je povedala Hotova, se je za kandidaturo odločila na pobudo prejšnjega predsednika stranke Petra Bossmana in na povabilo nekaterih članov. Za mesto predsednika SD Piran se je potegoval tudi Marko Juriševič, a je od kandidature odstopil.

Meira Hot (levo) in Natalija Gulič

Za članstvo v predsedstvu piranske SD sta se potegovala tudi dolgoletna člana na predsedniškem, podpredsedniškem in tajniškem položaju, Vojka Štular ter Alen Radojkovič. A je na vidnem mestu od nekdanjih 'starih' članov ostala le predsednica ženskega foruma Marjetka Česnik. Peter Bossman in Štularjeva sta decembra lani odstopila s predsedniškega oziroma podpredsedniškega položaja.

Meira Hot je zagovornica vključevanja in delovanja mlajših generacij v lokalni skupnosti. Prepričana je, da je strankarske kolege prepričala z vizijo, s katero želi, da piranska SD vstopi v novo obdobje z mlajšo generacijo ob podpori starejših in bolj izkušenih članov. Kot je še povedala Hotova za naš portal, je v Piranu 280 volilnih upravičencev, na zboru članov jih je bilo prisotnih 120, izvoljena pa je bila z absolutno večino. "Prisotni želimo biti v občini, ponovno želimo povrniti zaupanje v socialno demokracijo v Piranu. Vseeno smo tradicionalna stranka, ampak s prenovo generacij želimo vstopiti v novo obdobje," je dejala Hotova.

Podpredsednica piranske SD je postala Valentina Kobal, zaposlena na Letališču Portorož. Podpredsednik je postal direktor portoroškega letališča Robert Kranjc, tajnica pa Sanela Bilić.

Kot je poudarila Hotova, se bodo zavzemali za večjo vključenost mladih pri delovanju piranske občine, za večjo socialno vključenost, medgeneracijsko sodelovanje, izboljšanje položaja starejših občanov, za razvojni preboj občine in razvoj trajnostnega turizma. Posebno pozornost bodo namenili čistemu okolju in zaščiti živali.

Natalija Gulič (na sliki levo)

Natalija Gulič, ki se je na vrh koprske SD zavihtela marca in je krmilo politične stranke prevzela od Marijana Križmana, pravi, da je politiko zmeraj razumela kot sredstvo za spreminjanje stvari na bolje in urejanje družbe. "Rada delam z ljudmi, zato sem se politike lotila z dobrimi nameni, da pomagam vsakemu, ki bo potreboval mojo pomoč. Verjamem, da to ljudje slej kot prej prepoznajo in povrnejo z zaupanjem," je prepričana Guličeva. Na vprašanje, zakaj meni, da ji je uspelo priti na vrh stranke, je za naš portal dejala: "S preprostimi besedami, zaradi prave ekipe s skupnimi interesi, cilji in željo po spremembah."

V Kopru si želijo več stanovanj za mlade, mladim družinam želijo omogočiti olajšave za prvi nakup stanovanja in olajšave pri plačilih vrtca iz naslova stanovanjskega kredita. Želijo si, med drugim, sprejetje občinskega prostorskega načrta in boljše pogoje za razvoj obrtništva ter podjetništva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
žveplo |  09 .05. 2019 ob  20: 31
-1
eeee..., zdej pa bo, vele.... ma kje ste ble pupe tulko cajta, je skorej se šlu u maloro. Ala šu, hote rešavat kr je ostalo.
Istriano |  09 .05. 2019 ob  11: 11
Gospod Židan pusti nam vsaj malvazijo...
Obala1 |  08 .05. 2019 ob  18: 57
Ta je res dobra ...sicer nikjer ne piše o kakšnem avtobusu ( neki nedomacini hahaha ) ki jih je nekdo pripeljal na glasovanje ter prepričevanju Markota naj odstopi od kandidature ...pet minut pred začetkom ...nekoč je SD bil od domačinov z obale .... pa še Milok je zdaj prišel na svoje
Istriano |  08 .05. 2019 ob  14: 19
14
Zdaj smo rešeni. Slovenska Istra bo doživela tak razvoj, da nam bo zavidal cel svet. Še Židana pokličemo, da nam zapravi še refošk in bo perfektno.
Istriano |  08 .05. 2019 ob  14: 19
Zdaj smo rešeni. Slovenska Istra bo doživela tak razvoj, da nam bo zavidal cel svet. Še Židana pokličemo, da nam zapravi še refošk in bo perfektno.