ŽBOGAR CILJA NA VSAJ DVA MANDATA: Posredno kandidaturo napovedal tudi Markočič (VIDEO)

Izola

Volivci in volivke lahko od danes dalje na upravnih enotah overijo podpise podpore županskim kandidatom, med katerimi se pogosto znajdejo tudi bolj znana imena. V Izoli je včeraj svojo kandidaturo napovedal Vasilij Žbogar, danes pa je pred našo kamero predstavil še načrte, ki jih ima za Izolo. Med drugim bi rad županoval vsaj dva mandata.

Najboljši slovenski jadralec, dobitnik treh olimpijskih medalj, se, potem ko je zaključil profesionalno športno kariero, podaja v politične vode. Kot pravi, bi se rad pokazal ter Izolanom in Izolankam dokazal, da ni le športnik, ampak tudi uspešen politik. "Tukaj vidim svojo prihodnost in ker, seveda, mi je mar za Izolo, želim Izoli dobro, tukaj živim, to je moje mesto," je odgovoril na vprašanje, zakaj se je odločil za kandidaturo.

Naznanil je tudi, kaj želi v Izoli izboljšati: "Mislim, da je na prvem mestu kakovost življenja v občini Izola, tako mladih kot starejših, tukaj mislim, da je treba še veliko stvari narediti. Mladim dati prostor, stanovanja, športne parke, možnost, da se razvijajo, službe." Zaveda pa se tudi, da bo treba še veliko dela vložiti v gospodarstvo.

V primeru izvolitve se bo popolnoma posvetil vodenju občine, pri tem pa mu bodo koristile tudi profesionalne športne izkušnje"Kot športnik se soočaš z velikimi izzivi, kot prvo so tu odrekanje, kjer se lahko ogromno naučiš, neko timsko delo, fokusiranje na nek cilj in to je tisto, kar mi je šport dal in kar bom prenesel v realno življenje." Njegovi cilji so ambiciozni, saj si želi Izolo voditi vsaj dva mandata.

Njegov protikandidat bo najverjetneje tudi aktualni župan Danilo Markočič, ki Žbogarjevo potezo razume "kot željo, da je za Izolo potrebno čim več idej, čim več novih programov in veselim se, da ljudje tako razmišljajo". Sam bo svojo odločitev o kandidaturi uradno sporočil v naslednjem tednu, je pa razkril, da "s sodelavci že pripravljamo potrebne korake".

Ostali kandidati za župana v Izoli zaenkrat še niso znani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  06 .09. 2022 ob  21: 48
-1
.. in če nisi prisoten in ne moreš nekaj zagotovo trditi, sploh, ko govoriš o neki osebi, kandidatu za župana, je boljše ne komentirati

Na volitvah se ljudje izpostavijo, da so izbrani za nas vodit. To je edini trenutek kjer MORAMO komentirati. Miga je Žbogar Stalin...
Drek |  06 .09. 2022 ob  21: 46
Še malo, ker vem ,da ne razumeš:

"loto je bila primerjava vsebine na tvojo besedo "verjetno", ki ne pomeni ničesar konkretnega ... verjetno bo dež, lahko bo tudi sonce, pa možnost vetra in snega ..."

To ni res. Verjetno pomeni konkretno možnost, da se bo nekaj zgodilo. Tukaj mešaš z besedo "mogoče"ki izraža samo potenical in ne kolikšna je možnost ,da se uresniči, z razliko od besede "verjetno" ki izraža možnost ki temelji na določenih dokazih, da se bo nekaj zgodilo.
Drek |  06 .09. 2022 ob  21: 37
@drek
... še zadnjič pišem in končam, če boš razumel je ok, v nasprotnem primeru ti z "moje strani" ni pomoči:
Mogoče: izraža ne popolno prepričanost o čem
Verjetno: izraža precejšnjo prepričanost o možnosti česa
... the end ...

Ja to sem vedel, z razliko od tebe brez pogledat na slovar in zahvali se mi ,da si se nekaj naucil.


Jaz sem izrazil mojo PRECEJŠNO PREPRIČANOST ,da sportni klubi skrbijo za organizacijski del in sportniki le sportajo. Glede na to,da me ni zraven nisem siguren ampak PRECEJ PREOPIČAN. in sem torej uporabil besedo VERJETNO. In to zamo zato, ker sem intelektualno pošten. Če ne bi bil intelektualno pošten in dopuščal majhno možnost, da ni tako kot sem napisal, bi napisal BREZ besede VERJETNO.

Ti pa mi narediš primer: "VERJETNO bom dobil ma lotu" in rečeš , da ta beseda pove vse. Če bi kdo rekel VERJETNO bom dobil na lotu pomeni, da je PRECEJ PREPRIČAN ,da bo dobil na lotu. Precej prepričan je človek, ko ima neke dokaze za bit prepričan (kot jih imam jaz glede obstoja klubov , ki organizirajo dogodke in sportnikov ki le sportajo). A loto je naključna igra in dokazov v naprej glede zmage na lotu ni. Torej je tvoj primer glede lota neumesten, ker bi pasal na stavek MOGOČE bom dobil na lotu
(nisem popolnoma prepričan ,da bom dobil na lotu). Jaz pa besede mogoče nisem uporabljal. In tukaj se vidi ,da ne poznaš razlike med mogoče in verjetno. Zdaj v zadnjem tvojem zapisu si napisal to razliko, ker si komaj zdaj nazadnje pogledal kaj pomeni "mogoče". Zahvali se mi ,da si se kaj naučil in delaj na tem, da sploh razumeš razliko.

Sem ti že odgovoril z argomenti in sem di že reku, da se obešaš na besede katere ne razumeš. Ti hočeš rečt ,da ta moj "verjetno"pomeni ,da govorim od stvareh katerih ne vem. Ampak nisi mi odgovoril vsebinsko. Vsebiniski odgovor bi bil: "Drek, kaj ne veš ,da je Žbogar vodil klub, zna organizirati, bla bla bla" Ampak , ne, zapletaš se v neke postranskosti, katere sam ne razumeš in žal samo dokazuješ res pristno funkcionalno nepismenost.

Če hočeš ti odogvororim še o tvojem šturlastem primeru o gospodu ki položi vse.

Če bi tudi punca bila radodajka bi ljudje upravičeno govorili "verjetno jo je položil"
Če pa punca velja za zvesto bi ljudje lahko rekli "mogoče jo je položil"
Štekaš razliko? Tudi ,ta tvoj primer je neumesten, ker nisem rekel nič pohujšljivega ali nemoranega o Žbogarju. Sem napisal da VERJETNO organizirajo klubi dogodke in ne Žbogar/športniki. Če ne ZAKAJ obstajajo klubi? In za mi rečt, da nevem o čem govorim, mi moras odgovorit z argumenti, torej dejstvi. Kar nisi naredil. Odgovorit z dejstvi/argumentim bi bilo da se pozanimaš in mi rečeš: Glej ki Žbogar organizira, in te veščine pridejo prav v politiki. Tega nisi naredil, torej ostajam pri svojem.
Lepo se mi zahvali, da si malo napredoval v življenju. Vsaj si se naučil, da mogoče in verjetno niso ista stvar in da obešanje na besede ni vsebinski odgovor.

anton |  06 .09. 2022 ob  18: 18
-1
@drek
... še zadnjič pišem in končam, če boš razumel je ok, v nasprotnem primeru ti z "moje strani" ni pomoči:
Mogoče: izraža ne popolno prepričanost o čem
Verjetno: izraža precejšnjo prepričanost o možnosti česa
... the end ...
anton |  06 .09. 2022 ob  18: 05
-2
@drek
... žal, z glavo skozi zid ne gre ...
... ne razumeš kar razumejo osnovnošolci, na argumente ne odgovarjaš, na vprašanja še manj, škoda časa zate ...
... besede "verjetno", kljub slovnici ne razumeš in jo mešaš z besedo "mogoče" ...
... izgubljen "primerek" ...Drek |  06 .09. 2022 ob  16: 40
anton | 06 .09. 2022 ob 16: 24
Jaz sem porabil čas, za ti argomentirat, ti pa ga očitno nočes. Jaz sam ne morem ugotovit kaj te moti, ko pa je jasna razlika med besedami "verjetno" in "mogoce".

V glavnem lahko bi mi odgovoril vsebinsko namesto ,da se obešaš na besede , katerih kljub slovarju očitno ne razumeš.

Vsebinski odgovor bi pa bil: da je Zbogar kaj organiziral, bil predsednik sportnega kluba..itd.. In tako bi lahko z argumentom demantiral mojo tezo.

Zahvali se mi ,da si vsaj odprl slovar, kaj vec pa ocitno ni v mojih moceh/tvojem dometu.
anton |  06 .09. 2022 ob  16: 24
-1
... premisli, prespi, mogoče boš razumel, ne bodi kot dveletni otrok, trmast in z "glavo skozi zid, upam, da ne "cepetaš" z nogami, sladoled dobiš kasneje ...
Drek |  06 .09. 2022 ob  16: 19

anton | 06 .09. 2022 ob 16: 10
0

- izraža precejšnjo prepričanost o možnosti česa (toliko o tvoji besedi verjetno, demantira vse tvoje komentarje) in tvoji funkcionalni pismenosti

"Jaz sem izrazil mojo precejsnjo prepricanost ,da sportni klubi skrbijo za organizacijski del in sportniki le sportajo. Glede na to,da me ni zraven nisem siguren ampak precej preprican. "

Res ne gre a? Nima smisla ocitno. Vsaj sem te naucil odpret slovar.
anton |  06 .09. 2022 ob  16: 10
-1
@drek
... zdaj sem pa prepričan, da ne razumeš nič niti besede "verjetnost, zato ti še enkrat kopiram prejšnji odgovor ..., vzemi si čas, premisli in še enkrat premisli (najboljše do jutri, da v miru prespiš) mogoče se ti bo v tvoji ... vžgala lučka in boš razumel ...
... če ti še ne bo jasno se pa kar oglasi še kaj, ti bom pojasnil kot dveletnemu otroku ...
.... glede funkcionalne nepismenosti (slovar slovenskega knjižnega jezika)
verjétno prisl.
- izraža precejšnjo prepričanost o možnosti česa (toliko o tvoji besedi verjetno, demantira vse tvoje komentarje) in tvoji funkcionalni pismenosti

Drek |  06 .09. 2022 ob  15: 03
anton | 06 .09. 2022 ob 14: 52

No si pa sel pogledat v slovar in se vedno ne razumes.

Jaz sem izrazil mojo precejsnjo prepricanost ,da sportni klubi skrbijo za organizacijski del in sportniki le sportajo. Glede na to,da me ni zraven nisem siguren ampak precej preprican.
TI pa mi das primer ".. verjetno bom dobil na lotu ..." kar valda ne pomeni nic , ker je tezko biti precej preprican v nekaj kar je totalno nakljucno. Torej totalno zgresena primerjava, ker bi beseda "mogoce" bila bolj umestna. Mogoce bom zmagal na lotu.

Torej si funkcinalno nepismen.

In ker zgleda ,da di se zgubil v debati, ti nardim se povzetek:


Piero Panin | 06 .09. 2022 ob 01: 07

Kaj ma veze zupanovanje z sportom?
Nastej skupne tocke...


anton | 06 .09. 2022 ob 07: 25
1
@pieropanin
... če ne poslušaš intervjuja, ti ne pomaga tudi, če se ti nariše ...
... če si ga poslušal in ne znaš potegniti vzporednic, potem pa ti ni pomoči, žal ...

Na to sem jaz vstopil v debato in pojasnil povezavo med sportom in politiko glede na intervju in napisal ,da povezava bi bila , ce bi Zbogar bil organizator necesa, ker v politiki pridejo prav organizatorske vescine. Ker pa verjetno vse organizira klub , Zbogar teh vescin ni uveljavljal, torej mu ne pomaga nic njegova sportna izkusnja.
Bo slo?
anton |  06 .09. 2022 ob  14: 52
-2
@drek
glede funkcionalne nepismenosti (slovar slovenskega knjižnega jezika)
verjétno prisl.
- izraža precejšnjo prepričanost o možnosti česa (toliko o tvoji besedi verjetno, demantira vse tvoje komentarje) in tvoji funkcionalni pismenosti

... verjetno si skregan še sam s seboj, ko se gledaš v ogledalo, zato v vseh pišeš samo negativno ...
... če si tako pameten, predlagaj ti kandidata, z imenom in priimkom ali kandidiraj sam, če so vsi ostali neprimerni ...
... "verjetno", bo vasco zmagal na volitvah in boš v prvi vrsti, ko mu boš želel čestitat ...
Drek |  06 .09. 2022 ob  13: 34
galeb | 06 .09. 2022 13: 25

Prejsnje volitve je bil Zbogar v listi s Komajncem in Mojco Ferle, kar dokazuje da ne zna ocenjevat oseb s katerimi se obkroza. Kaj bi blo sele ce bi postal zupan...
1