ZAVAJAJOČ OGLAS: Ste ga tudi vi prejeli v poštni nabiralnik? (FOTO)

Slovenija

Zveza gluhih in naglušnih Slovenije opozarja, da so medicinsko nepreverjeni pripomočki in ojačevalci zvoka lahko škodljivi. Ljudje po Sloveniji so namreč v poštne nabiralnike prejeli oglasna sporočila o "inteligentnem ojačevalcu sluha", na zvezi pa opozarjajo, da gre za zavajanje, oglas pa je podprt z lažnimi raziskavami.

Kot so sporočili z zveze gluhih in naglušnih, je v oglasu neresnično navedeno, da lahko inteligentni ojačevalec sluha stoodstotno povrne slušne sposobnosti, učinkovito prepreči izgubo sluha in tudi resne, dolgotrajne težave s sluhom. Opozorili so, da gre pri okvari sluha za stanje, ki ga mora zdravnik najprej diagnosticirati, šele potem se odloči za način zdravljenja in rehabilitacije. Prav tako je uporaba individualnih neprilagojenih pripomočkov za krepitev zvoka iz okolice lahko škodljiva in dodatno okvari ostanke sluha.

V zvezi ob tem opozarjajo tudi na neposredno škodljivost oglasa, saj bi lahko njegova vsebina osebo, ki slabše sliši in nujno potrebuje zdravniško pomoč ali celo operacijo, zavedla, da bi to opustil. Na zvezi gluhih in naglušnih zato vse prejemnike tovrstnih oglasnih sporočil opozarjajo, naj ne nasedajo oglasom za reševanje težav s sluhom s cenenimi slušnimi aparati ali različnimi pripravki. V Sloveniji je namreč za vsako zavarovano osebo zagotovljena pridobitev standardnega slušnega aparata brezplačna, so še zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija