ZASTOJEM V PRADAH NI VIDETI KONCA: Delavce lahko preštejemo na prste ene roke, a na direkciji trdijo drugače (FOTO, VIDEO)

Koper

Prejšnji teden smo poročali o pritožbah prebivalcev Prad, Čežarjev, Pobegov in Sv. Antona nad počasnostjo gradnje krožišča v Pradah, zaradi česar je zlasti v času prometnih konic močno oviran promet. Navedbe našega bralca, da dopoldan na krožišču ni videti več kot štiri ali pet delavcev, ki delajo z zelo počasnim tempom, smo želeli takoj preveriti pri izvajalcu del, hrvaškem podjetju GP Krk, a so nas tam preusmerili na Direkcijo za infrastrukturo. Vprašanja smo nato naslovili nanje, na odgovor pa čakali kar sedem dni.

"Delovni čas gradbišča je od 7.00 do 17.00, na gradbišču pa dela dnevno v povprečju 8 delavcev," so zatrdili na Direkciji in dodali, da "delovni čas delavcev organizira izvajalec sam in mora biti usklajen z delovno zakonodajo."

Na naše vprašanje, ali se dela, ki naj bi trajala do konca maja, utegnejo zavleči, so odgovorili: "Dela potekajo skladno s terminskim planom, kjer je predviden zaključek konec maja letos. V kolikor ne bo večjih presenečenj z vremenom, je rok dokončanja del realen in dosegljiv."

Na podlagi informacij, ki so nam jih poslali naši bralci, in tega, kar smo uspeli sami ugotoviti, navedbe Direkcije o številu delavcev na krožišču ne držijo. Počasnost del tako še naprej sproža nejevoljo med prebivalci, ki v jutranjem in popoldanskem času vsakodnevno obtičijo v prometnem zamašku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KOPER |  10 .05. 2019 ob  16: 26
Mogoče je pa res ne znam in me to sploh ne obremenjuje.Imam pa zato dobre oči in zdravo logiko.
Prejšnje vodstvo je brez problemov naredilo 20 krožišč
med tem ko je pri teh cel halo za eno.
Sicer mi je vseeno,naj stojijo v koloni vsi celo leto.Tiste ceste ne uporabljam in me sploh ne zanima.
In vsi podpirajte preplačane ljudi za ne delo.
Istriano |  10 .05. 2019 ob  11: 00
Ste volili Bržana za župana. In zdaj držite si ga!
Erazem |  10 .05. 2019 ob  10: 00
KOPER | 10 .05. 2019 ob 07: 49

Če ne poznaš slovnice in pravopisa, ne popravljaj drugih.
KOPER |  10 .05. 2019 ob  07: 49
V zadnjem času se krožišča ne gradijo.Gradila so se v preteklem času.
Tisto v Semedeli,pred mostom,v olmu,pri koperski šoli,pri tržnici,pri vinakopru,merkatorju,šalari,....To je delo pretekluh let in ni prav stvari posploševat.
To ki je trenutno v delu v ljudeh vzbuja slabo voljo.Očitno je problem res v sistemu javnega naročanja.Oziroma v tistem ki je naročilo izvedel.
zoran13 |  09 .05. 2019 ob  23: 19
MODERNIZACIJA TEHNOLOGIJE

Glede na število krožišč, ki se jih gradi v zadnjem času, že skoraj na vsakem koraku, bi se lahko malo posodobili pri sami konstrukciji in že predizdelani formi za različne velikosti krožišč. Po vsej verjetnosti pa gre za upoštevanje sistema javnega naročanja, ki vse skupaj samo še poslabšuje in vzpodbuja razne deviacije na to temo najbolj poceni delovne sile. Saj se ve, da so se gradbena podjetja prisesala na javno blagajno o kvaliteti opravljenih del, pa se lahko prepričate na cestnem odseku med Beroki in Koprom, po stari cesti proti Luki Koper. Močno razrita krožišča in nevarna za osebne avtomobile, posebej za podvozja in gume, ko se pa kaj resničnega zgodi, pa noče nobena institucija pokriti nastale škode...
KOPER |  09 .05. 2019 ob  18: 55
Bravo Istriano.Ma Popovič je teroriziral po mnenju ljudi.Zdaj imajo vsi mir.Naj vzamejo vsi apaurin in lepo sedijo v vrsti v toplem avtu.Se bojo pa v vrsti naučili kaj je red.
Istriano |  09 .05. 2019 ob  16: 06
Ste volili Bržana? Ja? Potem je prav, da čakate v vrsti. Popovič bi samo enkrat poklical na Direkcijo za infrastrukturo in delavci bi dobili tak pospešek, da bi končali dela v enem tednu.