ZASEG V AJDOVŠČINI: Policisti so pri 49-letnemu 'vrtičkarju' našli vse to (FOTO)

Kronika

Kriminalisti Sektorja kriminalistične Policije Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v torek, 16. aprila popoldne, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno preiskavo pri 49-letnemu moškemu z območja občine Ajdovščina zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1).  

V sklopu hišne preiskave so kriminalisti našli dva prostora, posebej prirejena za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplja. V prirejenih prostorih je osumljeni skupno gojil 46 rastlin te prepovedane droge (višine od 10 cm do 1 metra). Med hišno preiskavo so kriminalisti našli in zasegli tudi približno pol kilograma posušene prepovedane droge – konoplja, zaseženi so bili tudi drugi predmet i oz. pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (različna oprema za proizvodnjo prepovedanih drog, mobilni telefon in druga elektronska oprema). Policija je o vseh ugotovitvah obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Kriminalisti bodo zoper 49-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po prvem in četrtem odstavku 186. člena KZ-1 ).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija