ZARADI VARNOSTI: Na današnji tekmi med Anglijo in Srbijo bodo točili le "lahko" pivo

Svet

Nemška policija je pred dnevi sporočila, da bodo lahko navijači Anglije in Srbije na nedeljski tekmi evropskega prvenstva v Gelsenkirchnu kupili le pivo manjše jakosti. Na stadionu bodo postregli 2,5 odstotno "lahko pivo", navijači pa bodo omejeni le na dve pijači naenkrat, je sporočilo tiskovne predstavnice policije v tem nemškem mestu povzela AFP.

Kot še piše francoska tiskovna agencija, je bila odločitev za nedeljsko tekmo sprejeta iz varnostnih razlogov. Za prodajo piva nižje jakosti, namesto prodaje običajnega piva, ki ima med štiri in pet odstotkov alkohola, so se odločili tudi zato, ker so Britanci na slednjega preveč navajeni, je še dejala tiskovna predstavnica.

Nemške oblasti se sicer pripravljajo na spopadanje z morebitnimi huligani na prvenstvu. Organizatorji so ob tem povabili tudi uradne predstavnike iz vseh držav, da bi pomagali spremljati razmere na igrišču in v okolici.

Sicer pa so se angleški navijači že pred tekmo EP 2016 v francoskem Marseillu takrat spopadli z ruskimi navijači, pri čemer je prišlo do pretepa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija