ZARADI PODTIKANJA STRUPOV TUDI V ZAPOR: Policija zbira informacije o dogajanju na Vojkovem nabrežju

Koper

Včeraj smo poročali o primeru psičke, ki je preminila po tem, ko je nekje na Vojkovem nabrežju v Kopru zaužila strup. Tudi na koprski policiji so zabeleži prijavo, da se je tam zastrupil eden od štirinožcev. Vse, ki bi karkoli vedeli o teh dogodkih, prosijo, naj obvestijo Policijsko postajo Koper.

Policijska postaja Koper je prejela prijavo zastrupitve psa, ki se je zgodila 12. februarja v Kopru. "Občan je v prijavi naznanil, da je njegov pes tega dne v bližini enega od stanovanjskih blokov na Vojkovem nabrežju zaužil koščke klobase. Zaradi nadaljnjega slabega počutja in suma na zastrupitev je lastnik psa odpeljal v oskrbo k veterinarju," so na naše vprašanje, ali so zabeležili kakšno prijavo zastrupitve živali v Kopru v zadnjem tednu, odgovorili na koprski policijski upravi.

Policisti  prijavo  obravnavajo v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali, za katero je predpisana denarna kazen ali kazen zapora do enega leta. "Policija ob podobnih prijavah vedno preverja ali so podani znaki navedenega kaznivega dejanja ali prekrška po zakonu o zaščiti živali," so še pojasnili na PU Koper.

Kot smo poročali včeraj, je pomembno, da so lastniki živali pozorni na to, kaj ti zaužijejo, ob vsakem sumu na zastrupitev, pa naj takoj poiščejo pomoč veterinarja. Še boljše je, da se lokaciji, kjer so se že zgodile zastrupitve, izogibajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KoVasJebe |  16 .02. 2022 ob  23: 01
Upam da bo ta ki daje strup kdaj sam trpel v mukah kot boge živali!
To je eno, a drugo pa. Gremo se neko high class državo kao pravim a nimamo pod kamermami sprehajalnih poti in cest. Nizozemska, Anglija, Nemčija, Avstralija itd to so vse drzave ki so vložile v video sistem po ulicah prav tudi zaradi takih situacij. Kaj pa mi? Neka banana republika. Grave stari gra ve!