ZARADI PANDEMIJE SO AMERIČANI PRIČELI DELATI ZALOGE: Ne boste verjeli, česa!

Svet

V ZDA je prodaja orožja aprila letos v primerjavi z aprilom lani poskočila za 71,3 odstotka. Agencije zvezne vlade ob tem ne morejo dohajati vlog za potrditev nakupov v trgovinah z orožjem. Prodaja orožja v ZDA se običajno poveča v volilnem letu, kot je letos. Tokrat se je povpraševanje po orožju povečalo tudi zaradi pandemije novega koronavirusa.

Američani so po podatkih organizacije Small Arms Analytics and Forecasting aprila letos kupili 1,7 milijona kosov strelnega orožja, kar je bil za prodajalce orožja najboljši mesec v zgodovini. Prodajo orožja poganja strah pred nasiljem zaradi morebitnega pomanjkanja ob pandemiji novega koronavirusa. Američane je tudi strah, ker države in lokalne oblasti zaradi pandemije predčasno izpuščajo na prostost zapornike.

FBI je aprila letos obdelal 2,9 milijona prošenj za nakup orožja. V ZDA se kriminalna preteklost kupca preverja le v trgovinah z orožjem, ki formularje pošljejo v Washington, kjer jih FBI preveri. Orožje je lažje in brez težav moč kupiti tudi na orožarskih sejmih, kjer kontrole ni in tudi ne posrednika med kupci in prodajalci.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

Prodaja orožja narašča, vendar ima pandemija novega koronavirus vsaj za zdaj tudi dober učinek za ZDA. Od izbruha pandemije v ZDA sredi marca doslej še ni bilo nobenega strelskega pokola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  07 .05. 2020 ob  15: 22
Tudi v Sloveniji je potreba po sprostitvi predpisov za prodajo orožja.
Državljani se morajo znati sami varovati saj nam levaki stalno grozijo, da nam bodo nacinalizirali lastnino pridobljeno z delom.
S sedanjimi predpisi se ne smeš niti branit.
Premalo je tudi strelišču.
Tako lažje braniš svobodo.